Is je fiets weg? Dit moet je doen

Fietsafhandelcentrale
(Foto: ANP)

Bijna iedereen die in Dordt woont heeft het wel eens meegemaakt. Je parkeert je fiets ergens – soms zelfs gewoon voor je huis – en als je ‘m nodig hebt is je fiets weg. Gejat of weggehaald. Wat te doen als je stalen ros verdwijnt? Wij (ervaringsdeskundigen) hebben het voor je op een rij gezet. 

1Opengeknipt slot

Als je fiets weg is en je opengeknipte slot op de grond ligt, ben je de sigaar. Je fiets is gestolen en de kans is klein (als in 0,1%) dat je ‘m ooit nog terug ziet. Als de gemeente je fiets om wat voor reden dan ook meeneemt, knippen ze je sloten ook open, maar nemen ze die sloten ook altijd mee.

2Fiets én slot weg?

Fiets en sloten weg? Dan is er nog hoop. Ga naar de speciale website voor het opsporen van verloren spullen. Let op: dit is niet per se Dordts dus vul in de zoekbalk in wat voor fiets je kwijt bent (bijvoorbeeld: damesfiets Cortina) plus het woordje Dordrecht. Snuffel tussen de exemplaren tot je de jouwe hebt gevonden. Als je een match hebt, meld je je gevonden fiets aan. Dan krijg je je fiets weer via de gemeente terug.

3Geld, legitimatie én sleutel

Je kunt ook langs de fietsafhandelcentrale aan de Merwedestraat 48i. Als je je fiets vindt (hoera!), dan krijg je ‘m niet zo maar mee. Je moet je kunnen legitimeren, met je sleutel bewijzen dat jij de eigenaar bent en daarnaast moet je betalen: 25 euro. Zorg trouwens dat je dat ophalen op tijd doet want afgevoerde fietsen worden maar 13 weken bewaard. Als je te laat bent, wordt je fiets verkocht door de gemeente.

4Weg = weg

Als je je fiets niet vindt, is de kans heel groot dat deze gestolen is. Je kunt aangifte doen bij de politie. Je fiets krijg je daar jammer genoeg niet mee terug.

Reageren