Er worden steeds minder huizen in Dordt verkocht

Door Lisanne Doff 19 oktober 2018

Sinds 2014 worden de woningprijzen steeds hoger, maar het aantal verkopen in Dordrecht is al een aantal maanden aan het dalen. De Nederlandse Vereniging voor Makelaars en de Rijksoverheid willen nu dat er locaties voor nieuwbouw vrijgemaakt worden. Want volgens hen is dat te reden dat er minder huizen worden verkocht. 

Blijkbaar willen huizenkopers steeds vaker een huis kopen binnen een nieuwbouwproject. In Dordrecht staan genoeg huizen te koop, maar opvallend is dat 91% van de Dordtse huizen vóór 2000 is gebouwd. Tussen 2015 en de eerste helft van 2018 werden er 710 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Misschien klinkt dat niet als een hoog getal, maar in vergelijking met de gemeenten om ons heen, scoort Dordrecht best hoog.

Zoals hieronder op het kaartje te zien is, heeft bijna heel Nederland te maken met een daling van de huizenverkoop. In Dordrecht en omgeving is het aantal verkopen met bijna 5 procent gedaald, ten opzichte van vorig jaar.

De tekst gaat verder onder de kaart. 

Veertig dagen

Maar als er een huis wordt verkocht, gaat dit wel in een recordtempo. Het afgelopen kwartaal werd een huis gemiddeld binnen veertig dagen verkocht! En dat is vijftien dagen sneller dan vorig jaar. De gemiddelde prijs voor een huis in Dordrecht is €173.000. Maar uit cijfers van het CBS blijkt dat er voor de huizen zo’n 3 procent minder wordt betaald dan de vraagprijs. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van de huizenkoper de laatste jaren steeds hoger geworden en worden huizen vaker door meerdere mensen gekocht

Huis te koop - Houttuinen 2 - uitzicht - indebuurt Dordrecht

Dit kost een huis gemiddeld in Dordrecht

Woon je in Dordrecht, dan bestaat er een kans dat jouw huis minder waard is dan elders in de regio. ...
Nieuwbouwprojecten in Dordrecht - Valkzicht in Nieuw Land van Valk - indebuurt Dordrecht.jpg

Echt waar: Dordrecht heeft de meeste nieuwbouwwoningen in de regio

Sinds 2015 tot halverwege 2018 zijn er in Nederland ruim 197.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Oké, ...

adv.