Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordrecht heeft een nieuwe vuurwerkvrije zone

Door Lisanne Doff 9 oktober 2019

Tijden de jaarwisseling dit jaar organiseert de gemeente een centrale vuurwerkshow vanaf de rivier. Eerder haakten Zwijndrecht en Papendrecht af om het samen te organiseren.

Binnenstad wordt vuurwerkvrij

Een volledig vuurwerkvrij Dordrecht gaat niet gebeuren, maar de binnenstad wordt wel volledig vuurwerkvrij, omdat er historische monumenten staan. Burgemeester Wouter Kolff: “Zowel bij de inwoners als de politiek bestaat breed draagvlak voor een vuurwerkvrije binnenstad. Om bewoners en bezoekers van de binnenstad een veilig alternatief te bieden, wordt een centrale vuurwerkshow vanaf de rivier georganiseerd.” De vuurwerkshow wordt gecontroleerd afgestoken en is door een grote groep mensen te bekijken.

Vuurwerkvrije zones

Met het aanwijzen van de binnenstad als vuurwerkvrije zone, zijn dit nu alle vuurwerkvrije zones: complexen van ziekenhuizen, verpleeghuizen en wooncentra voor senioren, schoolpleinen, alle parken, de binnenstad (begrensd door de Oude Maas, Noord, Beneden Merwede, Wantij, Riedijkshaven, Spuihaven en Kalkhaven) en Nationaal Park De Biesbosch.

Lees ook: 

kerstijsbaan in 2013 schaatsbaan ijsbaan

Zo zit het met de ijsbaan tijdens de Kerstmarkt

De schaatsbaan stond rondom kerstperiode al meer dan tien jaar in Dordrecht. Maar de afgelopen twee ...
Sinterklaasintocht 2019 Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Sinterklaasintocht 2019 in Dordrecht: op deze datum komt Sinterklaas aan

Hij komt, hij komt! De mussen vallen bijna van het dak, maar stiekem kijken wij al uit naar Sinterkl...

Meer over

Gemeente

adv.