Dit zijn de meest lawaaiige plekken in Dordrecht

Door Lisanne Doff 12 oktober 2018

In Dordrecht hebben we genoeg plekjes waar we lekker tot rust kunnen komen. Maar uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er ook locaties zijn, waar aardig wat geluidsoverlast is. Voorbijrijdende treinen, vrachtwagens, vliegtuigen of ander verkeer: als je op deze plekken in Dordrecht woont, hoor je waarschijnlijk veel lawaai. 

Reeweg en Vrieseweg

Als we het kaartje onder de loep nemen, valt ons op dat er hele straten rood gekleurd zijn. Zo zien we dat de Reeweg allemaal knalrode bolletjes heeft. Dat betekent dat het lawaai daar over de 65 decibel heen gaat en daarmee het label ‘zeer slecht‘ krijgt. Andere straten met dit label zijn de Jan Schaeferhof, Piersonstraat, Vrieseweg, Spuiweg, Dokweg, Draai, Cornelis de Wittstraat. En dat zijn ze nog niet allemaal!

Bekijk hier op het kaartje welk label jouw woning heeft.

Bron: RTL Nieuws

Schadelijk voor de gezondheid

Bij ruim een derde van alle Nederlandse huizen veroorzaken verkeer, treinen, vliegtuigen, windmolens of industrie meer dan 55 decibel aan geluid, zo blijkt uit het onderzoek. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat omgevingslawaai schadelijk is voor de gezondheid. Wegverkeer is volgens de WHO schadelijk bij 53 decibel, treinverkeer bij 54 decibel. Voor vliegtuigen en windmolens ligt de grens nog lager, op 45 decibel.

flitspaal

Flits! Dordtse flitspalen zijn op dreef: elke 5 minuten een boete

Alleen de flitspalen bij de Laan der Verenigde Naties hebben in de maanden mei tot en met augustus a...

Dordtse huizen zijn één van de kleinsten in Nederland

Woon je in een gangkast of in een kast van een huis? In Dordrecht staan er woningen in alle soorten ...
de Biesbosch

Wow! Zoveel verschillende beesten en planten telt Dordrecht

Naast dat we in een drukke stad leven, heeft Dordrecht ook mooie groene plekjes en parken. Daar wone...

Meer over

Gemeente

adv.