Dit wil je weten over de gemeenteraadsverkiezingen want alle stemmen zijn geteld [definitieve update 0.10 uur]

Door Caty Groen 21 maart 2018

We hebben de laatste cijfers en nieuwtjes voor je over de gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht:

0.10 uur: alle stemmen zijn geteld, mensen. Het duurde tot middernacht, maar toen kwam dan eindelijk de voorlopige uitslag na 100% van de getelde stemmen. Dit is de uitslag:

Beter voor Dordt kelderde van 14 naar 8 zetels, maar blijft toch de grootste partij. De VVD won twee zetels en wordt nu de tweede partij in Dordrecht.  Van de nieuwkomers heeft de PVV 3 zetels binnengehaald en Gewoon Dordt 1 zetel.

23.43 uur: de burgemeester zegt het:

————————————————–

23.30 uur: Hieronder zie je de voorlopige uitslag na het tellen van 98,41 procent van de stemmen. Je kunt er nu dus wel zo ongeveer van uitgaan dat op deze uitslag geen schokkende correcties meer komen. Je ziet dat Beter voor Dordt, ondanks een verlies aan zetels in vergelijking met de vorige verkiezingen, tóch de grootste partij blijft. Gevolgd door de VVD met 5 zetels. Van de nieuwkomers heeft de PVV 3 zetels binnengehaald. Dat zijn er minder dan gedacht, maar toch. Ook Gewoon Dordt is nieuwkomer en heeft 1 zetel.

————————————————–

22.30 uur: Dit is de voorlopige uitslag met 63,49% van de stemmen. Je ziet dat Beter voor Dordt nu 9 zetels heeft en de VVD op de tweede plaats staat met 5 zetels. Dat is verrassend. Voorlopig dan, hè.

————————————————–

22.15 uur: Beter voor Dordt trekt wat op naar 8 zetels en is nog de grootste partij:

————————————————–

22.00 uur: burgemeester Wouter Kolff vertelt in het Stadhuis dat de stemmen van 5 van de 63 stembureaus zijn geteld. Beter voor Dordt valt hard naar beneden en zoals het er nu naar uitziet halveert hun aantal zetels.

 

Meer over

Gemeente

adv.