Dit kost een huis gemiddeld in Dordrecht

Door José de Jong 29 augustus 2018

Woon je in Dordrecht, dan bestaat er een kans dat jouw huis minder waard is dan elders in de regio. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde lager ligt dan tien jaar geleden. Wel stijgt de WOZ-waarde in Dordt het snelst. In 2018 kosten huizen in Dordrecht gemiddeld €173.000,-.

WOZ-watte?

Nou, de WOZ-waarde, dus! Jaarlijks bepaalt de gemeente de Waarde van Onroerende Zaken (WOZ-waarde), van zowel koopwoningen als huurhuizen. Ze kijken hiernaar naar hoeveel je huis bij verkoop zou opleveren. Die waarde heeft weer invloed op belastingen en gemeentelijke heffingen die je moet betalen, zoals de WOZ-aanslag, waterschapslasten en je belastingaangifte.

Op de kaart

Op het onderstaande kaartje zie je dat in alle omliggende gemeenten de gemiddelde huizenprijs hoger ligt. In Dordrecht kosten huizen gemiddeld €173.000,-. Dit tegenover €238.000,- in de gemeente Binnenmaas, waaronder de dorpen ’s Gravendeel, Heinenoord, Maasdam, Mijnsherenland, Puttershoek en Westmaas vallen.

De tekst gaat verder onder het kaartje.

Dordt stijgt het hardst

De gemiddelde huizenwaarde mag dan lager liggen dan in de rest van de regio, maar de prijzen stijgen ook het snelst. Op ons eiland stegen de prijzen met zo’n 6,8%. Bij onze Zwijndrechtse buren is dat 5,8% en in Strijen ‘maar’ 1,4%.

De tekst gaat verder onder de grafiek.

In Dordrecht is de WOZ-waarde wel een stuk lager dan 10 jaar geleden. Toen was een Dordts huis gemiddeld €188.000,- waard.

 

Lees ook:

Huis te koop: Draai 15 Dordrecht, Foto 2 | Foto: Funda

Alleen al vanwege de straatnamen wil je in deze Dordtse huizen wonen

We geven toe dat we een huis niet puur kopen vanwege de straatnaam. Maar deze huizen hebben wel een ...
Huis te koop: Tesselschadestraat 13 Dordrecht, Foto 1 | Foto: Funda

Dit zijn de goedkoopste koopwoningen in Dordrecht

Wil je uit huis of ben je op zoek naar jullie eerste koophuis samen, dan is het fijn om te weten dat...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.