Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de status van de knalgele Geldmaat in Dordrecht

Door Lisanne Doff 16 oktober 2019

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het straatbeeld. Er komen knalgele exemplaren voor terug. Ook de naam van de flappentap verandert: contant geld halen we straks uit de Geldmaat. Wat dat allemaal inhoudt en wanneer Dordrecht ook alweer aan de beurt is, leggen we je graag even uit.

Wat verandert er?

De drie grootste banken willen hun eigen geldautomaten inruilen voor één algemeen exemplaar. Die plannen werden twee jaar geleden al aangekondigd. Geen ING-oranje meer, geen ABN-groen en ook geen RABO-blauw, maar een bankonafhankelijke flappentap met een vrolijke gele kleur.

Waarom?

Simpel: omdat de kosten voor de unieke, afzonderlijke flappentappen te hoog oplopen. En dat is logisch, omdat we met elkaar steeds minder geld opnemen en meer en meer met onze pinpas afrekenen. Daarbij rijzen de beveiligingskosten de pan uit door alle plofkraken. Door nu samen één gezamenlijke automaat te lanceren, hopen ABN, ING en de Rabobank de opgelopen kosten te drukken en een kaalslag te voorkomen.

Oké, en wat hebben wij daaraan?

Nou, dat al die flappentappen straks geel kleuren, maakt het niet alleen voor iedereen herkenbaar, maar ook in veel opzichten heel makkelijk. Want ongeacht bij welke bank je zit, bij elke Geldmaat is het straks voor iedereen mogelijk om geld uit de muur te halen. Bovendien hoeven we geen nieuwe pinpassen aan te vragen, want we houden gewoon onze eigen bankkaarten. Ook  kunnen we zo vaak en zoveel geld opnemen als ons saldo en pinlimiet toestaat. En, heel handig: alle automaten werken hetzelfde.

En wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

In Dordrecht zijn er nu twee automaten vervangen. Eentje aan de Krommedijk 2A en de ander bij Brouwersdijk 34. Het is de bedoeling dat de geldautomaat van ING in Stadspolders én de geldautomaat van ING en ABN in Crabbehof dit jaar nog veranderen in een Geldmaat.

Blijven alle pinlocaties behouden?

Dat is nog niet zeker. Wel zullen we de Geldmaat straks vinden op veel plekken waar we nu al geld uit de muur halen. Maar hoeveel flappentappen er door deze geldautomatenmetamorfose worden weggehaald, is niet duidelijk.

Lees ook: 

winkelen dordrecht stad

Veel winkelleegstand in Dordrecht? Dit is hoeveel er werkelijk leegstaat

Het lijkt alsof er steeds meer winkels uit ons straatbeeld verdwijnen. V&D is alweer een tijdje weg ...

MAG DAT: bij een oplaadpaal parkeren als je geen elektrische auto hebt?

Een parkeerplek vinden is soms een ramp in Dordrecht. Mag je dan met een niet-elektrische auto op ee...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.