Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gebeurt er met fietsen die door de gemeente Dordrecht worden weggehaald

Door Lisanne Doff 8 augustus 2019

Het is altijd een gek gezicht als je zo’n gemeentekarretje ziet rijden met fietsen achterop. Daarmee worden wrakken en verkeerd geparkeerde fietsen opgehaald en naar het fietsendepot gebracht. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met je fiets als hij daar is aangekomen?

Er zijn veel fietsen in Dordt en de gemeente heeft er een flinke klus aan de stad vrij te houden van kapotte, achtergelaten en verkeerd geparkeerde fietsen. De gemeente heeft officiële toezichthouders aangesteld die bepalen of een fiets volgens de regels is gestald.

Verloren of gevonden

Als je denk dat je fiets meegenomen is, kun je dat een dag later checken op www.verlorenofgevonden.nl. Op deze website staat aangegeven waar je jouw voorwerp kunt ophalen. Vul op de site ‘Dordrecht fiets’ in en bekijk of jouw fiets is meegenomen door de gemeente. Wanneer je fiets in het depot op het Stadskantoor staat, kan je hem voor €25,- (alleen te betalen met pinpas) weer ophalen.

Als je fiets nog (enigszins) berijdbaar is

Het mini-depot in het Stadskantoor heeft maar beperkte ruimte. Gevaarlijk geparkeerde fietsen en foutgeparkeerde fietsen worden twee weken bewaard. Daarna worden de fietsen overgebracht naar een centraal depot in Weert van Kr8tig.

Als je een oud barrel hebt achtergelaten

Weesfietsen en fietswrakken worden meestal direct naar het centraal depot in Weert gebracht. Op verlorenofgevonden.nl kan je zien of jouw fiets nog in Dordrecht staat of dat deze als is vervoerd naar Weert. Herken je jouw fiets en staat deze al op het centraal depot in Weert, dan kan je fiets in een retourtransport weer naar Dordrecht gehaald worden en kun je deze tijdens de reguliere openingstijden van het mini-depot ophalen. Hiervoor moet je wel extra kosten betalen. Na 13 weken vervalt jouw eigendomsrecht en wordt de fiets verder verwerkt.

Openingstijden fietsendepot Dordrecht

Het mini-depot op Stadskantoor 300 is op speciale tijden geopend. Op dinsdagen van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdagen van 16.00 tot 19.00 uur. Je moet je legitimatiebewijs en de fietssleutel of eigendomsbewijs laten zien.

Als je fiets gestolen is

Staat je fiets niet op verlorenofgevonden? Dan is deze waarschijnlijk gestolen en kun je het beste aangifte bij de politie doen.

Lees ook:

Fietsparkeerverbod Dordrecht Centraal - indebuurt Dordrecht

Wat de AFAC?! Dit is waarom je fiets niet meer bij het station staat

Je wist zeker dat hij daar stond. Links van het midden, bij het station. Nee? Dinsdagochtend hebben ...

Ka-ching! Zoveel betaal je vanaf 1 juli als je zit te appen of bellen op de fiets

Nog even een appje versturen, dat ene telefoontje opnemen of van nummer op Spotify switchen: niet me...

MAG DAT: Je fiets op de stoep parkeren in Dordrecht?

Een fiets is ideaal in Dordt. De smalle straatjes en steegjes die onze stad sieren, maken de fiets e...

Meer over

Gemeente

adv.