Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit betaal je in 2021 aan gemeentelijke belastingen in Dordrecht

Door Lisanne Doff 26 oktober 2020

Rioolheffing, afvalstoffenheffing of hondenbelasting: om de stad leefbaar te houden, betalen we gemeentelijke belastingen in Dordrecht. De hoogte van die belastingen verschilt elk jaar. Inmiddels is de begroting van de gemeente bekend en dit is wat jij gaat betalen in 2021 aan gemeentelijke belastingen in Dordrecht:

Onroerendezaakbelasting (OZB)

We beginnen met de stijging van de onroerendezaakbelasting (OZB). Dit is een belasting die iedereen die een huis heeft aan de gemeente betaalt. Dit jaar gaat deze belasting met 1,9 procent omhoog. In 2021 gaat een gemiddeld huishouden €224,40 aan OZB betalen.

Rioolheffing

De rioolheffing gaat in 2021 met 4 procent omhoog. Je betaalt rioolheffing voor het inzamelen en afvoeren van afvalwater, het inzamelen en verwerken van hemelwater en het voorkomen van problemen met de grondwaterstand.

  • Rioolheffing eigenaar: €106,92
  • Rioolheffing gebruiker: €95,16

Afvalstoffenheffing

Ook de afvalstoffenheffing stijgt volgend jaar met 3,1 procent. In 2020 betaalde je per maand €23,87 aan afvalstoffenheffing. In 2021 wordt dit €24,60 per maand. Dit komt uit om een jaarbedrag van €295,20.

Hondenbelasting

Waar in sommige steden dit jaar de hondenbelasting is afgeschaft, blijft hij in Dordrecht bestaan. In 2020 betaalde je als hondeneigenaar in Dordrecht €64,08 voor één hond. Voor 2021 is het bedrag nog niet vastgesteld, omdat er moet worden ingeschat hoeveel honden er daadwerkelijk in Dordrecht zijn. De gemeente wil het tarief van de hondenbelasting uiteindelijk verlagen tot minder dan €50,- in 2022.

Gevolgen coronavirus

Ook de coronacrisis heeft invloed op de financiële situatie van de gemeente. Zo wordt er bijvoorbeeld meer geld uitgegeven aan handhaving en extra uitkeringen. De gemeente ontvangt hiervoor geld van het Rijk en zet een deel van de algemene reserve in om de gevolgen van de crisis te dekken. De komende tijd moet blijken of het Rijk ook écht alle kosten gaat vergoeden.

Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke belastingen 2021 in Dordrecht. 

Lees ook:

Verhuizen naar Dordrecht: dit moet je weten als je hier komt wonen

Dordrecht is een superfijne stad om te wonen en steeds meer mensen ontdekken dat. We blijven maar ni...
Mondkapje mondmasker wegwerpbaar afval weggegooid - Dordrecht Spuiboulevard.jpg

Bah! Steeds meer gebruikte mondkapjes liggen op straat in Dordrecht

Met de stijging van het aantal coronabesmettingen neemt ook het aantal op straat gegooide mondkapjes...

Zo vermogend is de gemiddelde Dordtenaar

Als je in Dordrecht woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over harde k...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.