Zo wil je wel oud en nieuw vieren in Dordrecht

Aangeboden door Restaurant Het Bolwerck 11 december 2018

Kijk, je kunt oud en nieuw natuurlijk vieren op de traditionele manier. We bedoelen dan zoals veel Nederlanders oudejaarsavond doorbrengen. Dat gebeurt vaak in de huiskamer in gezelschap van een schaal oliebollen en appelflappen. Hoe het verder gaat? 

Nou, op de laatste avond van het jaar kijk je misschien op tv naar de oudejaarsconference en trek je wellicht een fles bubbels open als de klok middernacht slaat. Dan vuurwerk kijken en ja, dat was het wel zo’n beetje. Chef-kok Dennis van der Salm bedacht een paar jaar geleden dat het ook anders kan en inmiddels kijken er steeds meer mensen uit naar het Sylvester Menu bij restaurant Het Bolwerck. Je kunt je nog aanmelden voor een onvergetelijk oud en nieuw, inclusief kijken naar het vuurwerk vanaf de mooiste plek in Dordrecht.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Sylverstermenu Het Bolwerck 2018 - collage 1 - indebuurt Dordrecht

Op een toplocatie

“Ik weet niet of het komt omdat oudejaarsavond toch een speciale sfeer heeft, maar het Sylvester Menu is zo’n succes dat zelfs ons personeel gewoon wil werken op deze avond”, zegt Dennis van der Salm. “Mensen komen binnen als vreemden en vertrekken als vrienden. Ik ben heel blij met de locatie van mijn zaak, maar met oud en nieuw is het wel helemaal bijzonder. We hebben aan de achterkant van het restaurant natuurlijk een eindeloos mooi uitzicht over het drierivierenpunt waar je ongehinderd kunt genieten van het vuurwerk dat om middernacht losbarst.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Sylverstermenu Het Bolwerck 2018 - collage 2 - indebuurt Dordrecht

Menu met vuurwerk

Het Sylvester Menu is een avondvullend menu van zeven gangen. Het hoofdgerecht komt rond elf uur op tafel waarna je om middernacht allemaal naar het vuurwerk kunt kijken. Wie even naar buiten wil, kan dat gerust doen. Daarna sluit het diner af met een feestelijk surprisedessert en koffie met huisgemaakte friandises. Wat er nog meer op het menu staat? Nou dit.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Sylverstermenu Het Bolwerck 2018 - collage 3 - indebuurt Dordrecht

De avond begint om 20.30 uur met een welkomstdrankje en dat is een Rutte Sloe Gin met tonic. Daarna is er een amuse van kastanjechampignon gevuld met serranoham en pistachenoten. Het koude voorgerecht bestaat uit zalm, op vier wijzen gerookt en op sashimi wijze gesneden. Het warme voorgerecht is reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim. Er wordt een pauze ingelast met een intermezzo en dat is een spoom van peersorbetijs en prosecco. Het hoofdgerecht bestaat uit eendenborst met een crème van citroengras, wortel en sinaasappel. Zoals gezegd is het dessert een verrassing, maar Dennis kennende zal die ongetwijfeld heerlijk zijn, evenals de huisgemaakte friandises bij de koffie die na middernacht wordt geserveerd. Dat wordt ongetwijfeld een spetterende oudejaarsavond.

Wees een snelle Sylvester

Wil je ook eens iets anders dan anders met oud en nieuw? Meld je dan aan bij restaurant Het Bolwerck voor het Sylvester Menu dat € 62,50 per persoon kost. Doe het snel want er zijn nog maar een paar tafels vrij!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Het Bolwerck. Meer over Restaurant Het Bolwerck ontdekken?

Restaurant Het Bolwerck

bars

Nu open12:00 - 22:00

Boomstraat 27, Dordrecht

Bekijk meer:bars

adv.