Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weet wat je eet: hier komt het vlees van Slagerij van Nugteren vandaan

Aangeboden door Slagerij van Nugteren 8 september 2020

Vlees dat tijdens het braden niet leegloopt van ingespoten vocht en dieren die niet preventief antibiotica krijgen: het is de normaalste zaak van de wereld voor slager Dirk van Nugteren. “Ik weet dat ik hiermee de beste kwaliteit heb.”

Voordat hij zijn eigen slagerij had, werkte Dirk bij meerdere bazen. “Vlees van dieren die antibiotica krijgen is de standaard in de slagerijwereld. Toen ik voor mezelf begon, verkocht ik ook dat vlees. Maar ik wil producten bieden die puur natuur zijn en zeker zijn dat er geen rotzooi in het vlees zit. Daarom kies ik bewust voor scharrel- en biologisch vlees zonder conserveringsmiddelen.”

Kastanjes en granen

Hij heeft zelf gezien hoe de koeien, varkens en kippen van zijn boeren rondscharrelen. Daarvoor reist hij met regelmaat naar Frankrijk. “Neem bijvoorbeeld LeCapelin varkens uit de streek Auvergne. Die worden handgevoerd met kastanjes, graan en mineralen, wat een heel andere smaak dan Hollands varkensvlees oplevert. Dit vlees is niet droog door het kleine laagje vet. Dat geeft smaak. Bovendien krijg je geen vochtverlies tijdens het braden.”

Je kunt verder lezen onder de video.

Geen plofkip bij deze Dirk

Ook uit Frankrijk komen de kippen van Label Rouge. “Zij eten biologische voeding. Ze hebben de vrijheid om ’s ochtends lekker buiten te scharrelen en ’s avonds naar binnen te wandelen.” Ook zijn kippetjes uit Brabant krijgen meer leefruimte dan supermarktkippen. “Dat betekent een minder kippen per vierkante meter die een stuk langer kunnen leven. Zij hebben het beter leven keurmerk.”

Mag het een onsje groeihormonen minder zijn?

Dichter bij huis leven de roodbontkoeien, in Ter Aar. “Qua smaak en fijnheid vind ik dit het lekkerste vlees dat er is. Deze dames krijgen honderd procent zorg en goede voeding. In de zomer staan ze buiten; dat komt het vlees ten goede. Deze dieren krijgen geen groeihormonen en mogen in hun eigen tempo groeien. Ook hebben ze in ieder geval één keer een kalf gekregen. Dat is beter voor vlees en dier.”

Omrijden waard

De kwaliteit van het vlees zorgt ervoor dat het geen moment rustig is bij de slager. “Onze klanten komen terug voor onze producten. Neem nou een mevrouw uit Heerjansdam. Ze kwam hier al jaren en besloot een slager in Zwijndrecht te zoeken. Na een half jaar was ze weer terug. ‘Ik mis dat stukje goede vlees’, vertelde ze me.”

Een plakje is genoeg

“Mensen uit de hele regio komen hier naartoe”, vervolgt hij vol trots. “Het is hier alleen maar drukker sinds het coronavirus, veel mensen kennen ons van horen zeggen. Ze hoeven maar een plakje ham te proeven en weten genoeg.”

Deze week zijn trouwens de bekroonde rookworsten in de aanbieding. Alleen deze week: 3 rookworsten voor € 10,-!

Rookworsten aanbieding - Slagerij van Nugteren - indebuurt Dordrecht

3 rookworsten voor € 10,-

Onze rookworst wordt al jarenlang bekroond met goudster. Deze week hebben we een fijne aanbieding: ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Slagerij van Nugteren. Meer over Slagerij van Nugteren ontdekken?

Slagerij van Nugteren slagers

Gesloten08:00 - 18:00

Reeweg Oost 45, Dordrecht

Bekijk meer:slagers

Lees meer over Slagerij van Nugteren:

Slagerij van Nugteren rookworst fijne grove prijswinnend - indebuurt Dordrecht

Zo maakt slagerij Van Nugteren zijn prijswinnende rookworsten

Bij Slagerij van Nugteren gaan ze voor goud. Bij de slagerij aan de Reeweg Oost kun je onder andere ...
Slagerij van Nugteren

Slager Dirk van Nugteren: ‘Voor een goede slager zijn mensen bereid een stuk om te rijden’

Slager Dirk van Nugteren keerde tien jaar lang het slagersvak de rug toe. Totdat hij de kans kreeg s...

adv.