Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We staken in een keer een Dordtenaartje in ons mond en dat smaakte zo

Door Caty Groen 24 februari 2018

De bonbon Dordtenaartje is zonder twijfel de beste Dordtse delicatesse, schrijft @YvonneCV op Twitter. Dus wij van indebuurt gingen hup in galop naar ‘nJoy Chocolate op de Voorstraat.

Daar stonden alle Dordtenaartjes uitgestald. Op de lange toonbank vol chocolade hebben ze een prominente plek in het midden. We hadden al eerder begrepen dat je deze bonbon in een keer in je smikkel moet stoppen voor de beste smaaksensatie.

In privacy

Goed, zoiets doe je niet in de winkel of op straat, dus gingen we met een tasje vol terug om in de privacy van eigen huis en haard de tanden in zo’n Dordtenaartje te zetten.

De tekst gaat onder de foto verder.

Paniekerig kijken

’n Joy Chocolate zorgde er met deze bonbon voor dat alle smaakzintuigen worden geprikkeld. Want wat gebeurt er als je hem eet? Als eerste proef je zoutkorrels. En omdat je hersenen dat niet zo erg vinden kloppen bij het eten van chocolade, ga je een beetje paniekerig kijken. Maar dan overheerst al snel de zalig zoete smaak van chocolade die ondertussen op je tong smelt. De pralinévulling heeft een zachte citroensmaak die een beetje doet denken aan de limoncellobonbons die ook zo lekker zijn van ‘nJoy Chocolate. Maar dat is een ander verhaal.

De tekst gaat onder de foto verder.

Het verklaart alles

Op het kaartje in de winkel staat: zoet, zout, zuur, bitter, hard en zacht in één praline. En we begrijpen plotseling waarom deze bonbon Dordtenaartje heet.

Noem jouw Dordtse delicatesse

Heb jij iets dat je speciaal in een bepaalde zaak gaat kopen? Zeg maar een soort Dordtse delicatesse? Iets wat ze alleen maar in die ene winkel in Dordrecht hebben? Iets wat nergens anders zo lekker of leuk of mooi is dat je het alleen maar dáár gaat halen? Iets waar je graag een omweg voor maakt? Meld het hieronder en wie weet bezoeken wij de zaak van jouw keuze om het ook te proberen. Je leest dan later onze review.

'nJoy Chocolate Bonbons - indeburut Dordrecht

Corinne Vermeij: ‘We hebben een achterlijk groot assortiment van 63 verschillende bonbons’

Je kent hem wel: die marktkoopman die op zaterdag luid schreeuwend zijn waren aanprijst. Indebuurt g...

Meer over ‘nJoy Chocolate ontdekken?

‘nJoy Chocolate cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Voorstraat 320, Dordrecht

Bekijk meer:cadeauwinkels

Meer over

Eten & drinken

adv.