We lunchten bij Coffeelicious in het oude pand van museum Huis Van Gijn en dit vonden we ervan

Door Lisa Braat 23 september 2017

Lekkere koffie en heerlijk gebak: ja, we hebben het over Coffeelicious. Het zaakje is inmiddels niet meer weg te denken uit Dordrecht en menig Dordtenaar heeft er al eens een bakkie gedaan. Naast het zaakje op de Wijnstraat is Coffeelicious ook te vinden in het museum Huis van Gijn en wij probeerden het uit. 

Historisch mooi uitzicht

De tweede locatie van Coffeelicious in Dordrecht zorgt voor een mooi uitzicht. Buiten en binnen het museum is het genieten. Voordat je het museum in gaat, wandel je langs de Nieuwe Haven, een plek waar mooie boten van Dordrecht zich hebben verzameld. Dat is geen verkeerd uitzicht.

Museum Huis van Gijn Dordrecht Coffeelicious eten bij
Foto: Lisa Braat

Secret garden

Eenmaal binnen in het oude pand lopen we door richting het museumcafé. Als je door de grote glazen deur gaat, kom je in het café van Coffeelicious terecht. We werden vriendelijk begroet door het personeel en we liepen naar een leuk tafeltje. Als je naar buiten kijkt, kijk je uit op de ‘secret garden’ van het Huis Van Gijn. Een prachtige tuin met veel verschillende, maar vooral mooie bloemen en een paar plekjes waar je in alle rust kunt eten.

Museum Huis van Gijn Dordrecht Coffeelicious eten bij
Foto: Lisa Braat

De keuring

Nadat we uitgebreid de omgeving verkend hebben, gaan we over op het eten en drinken. We bestellen een latte macchiato om mee te beginnen. Daarna toast met brie, bacon en home made chili jam en toast met brie, peer en vijgenjam. Als toetje nemen we een stukje worteltaart en Oreo taart. Toen onze buiken vol zaten, was het tijd voor een evaluatie. De toast was lekker crunchy, de latte lekker schuimig en de stukken taart waren heerlijk.

Museum Huis van Gijn Dordrecht Coffeelicious eten bij
Foto: Lisa Braat

Coffeelicous Dordrecht koffiebars

nu gesloten09:00 - 17:00

Wijnstraat 182, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

Huis van Gijn musea

nu gesloten11:00 - 17:00

Nieuwe Haven 30, Dordrecht

Bekijk meer:musea