Waarom restaurant Het Gerecht op de Voorstraat zo succesvol is

Aangeboden door Grand Café Het Gerecht 9 maart 2018

Je moet vooral niet sleutelen aan een succesvolle formule. Martijn Kooijman weet dat als geen ander. Voor restaurant Het Gerecht is 2018 een jubileumjaar.

Restaurant Het Gerecht op de Voorstraat bestaat tien jaar. Vrijwel iedere avond zit de zaak vol verschillende gasten; mensen alleen, met z’n tweeën, gezinnen of groepjes. Het is zeker dat de informele stijl een deel is van het succes, weet eigenaar Martijn Kooijman. “Mensen voelen zich hier op hun gemak en waarderen de huiselijke sfeer.”

Uniek stukje binnenstad

Martijn en zijn vader Martin begonnen hun Dordtse horeca-avontuur in het karakteristieke pand op de Voorstraat, bij het Steegoversloot. De locatie maakt deel uit van een uniek en oud stukje binnenstad, zo tussen het Hofkwartier en De Munt in.

Ooit samen iets beginnen

“Mijn vader had een zaak in Papendrecht en we hadden al eerder afgesproken ooit eens samen iets te beginnen”, vertelt Martijn. “Tot die tijd heb ik veel ervaring opgedaan in de horeca en dat bedoel ik heel breed. Het strekte van varen op een cruiseschip tot werken in een sterrenhotel. Maar ik heb ook horecaprojecten gedaan met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden.”

Wonderwel in Dordrecht

Toen ze op de Voorstraat van start gingen, had Martijn dus verschillende ervaringen meegenomen die wonderwel in goed pasten in Dordt. “Ik was verrast door de flexibiliteit van de stad. Met mijn werkervaring in een stad als Rotterdam en in een dorp als Papendrecht, bleek Dordrecht eigenlijk van beide iets te hebben.”

Martijn is niet alleen qua werk hier ingeburgerd. “We wonen hier ook erg naar ons zin, ik zou niet meer weg willen uit Dordrecht. Dagelijks ben ik nog onder de indruk van de schoonheid van de stad, hoewel ik soms het idee heb dat toeristen dat beter zien dan de inwoners.”

Het Gerecht
Uit de tijd dat de familie Loeve de scepter zwaaide op de Voorstraat. Foto’s: privébezit

Gezellig voor iedereen

Iedereen voelt zich welkom bij Het Gerecht. “Het is precies zo uitgekomen als mijn vader en ik destijds hoopten. We wilden een gezellige zaak voor iedereen. Zo komen er veel toeristen, maar ook Dordtenaren die al jaren hier over de vloer komen. Ik kan genieten van de mooie oude verhalen over Dordrecht. Zo kreeg ik onlangs een paar oude interieurfoto’s uit de tijd dat de familie Loeve hier de zaak had. Prachtig om de restaurantruimte terug te zien in de oude staat. Loeve had geen uitgebreide menukaart, maar stond wel bekend om zijn biefstuk in eigen jus. Wij hebben zelf op onze menukaart ook een paar succesnummers staan zoals carpaccio en de gegrilde biefstuk. Vanwege ons tienjarig jubileum voegen we daar biefstuk in eigen jus aan toe. Een beetje als eerbetoon en met een knipoog naar de grondlegger van dit fijne pand.”

Grand Café Het Gerecht restaurants en horeca

Nu open16:00 - 00:00

Voorstraat 202, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
Het Gerecht

We aten bij restaurant Het Gerecht en dit lag er op ons bord

Bij Het Gerecht leggen ze geen groente-elementjes met een pincet op je bord. Ook druppelen ze er gee...

adv.