Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarom je dit najaar juist naar De Hoff’nar wilt gaan

Aangeboden door De Hoff’nar 27 september 2019

De schemer is al gevallen en je loopt het grindpad op. Voor je doemt kasteel Crabbehoff op, met ernaast het koetshuis verlicht met lampjes. Eenmaal binnen heet gastheer Gijs je welkom. “Welkom bij Restaurant De Hoff’nar!”

“Mag ik uw jas aannemen?”, zal hij je vragen, en dan leidt de gastheer jullie naar jullie tafel. De andere tafeltjes staan niet te dichtbij en daardoor weet je: hier kan ik intiem en gezellig eten, met alle rust die je buiten het centrum mag verwachten. Misschien heb je zelfs wel uitzicht op het kasteel.

Restaurant De Hoff'nar - Crabbehoff - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Intiem dineren

“Juist in de donkere maanden zien we dat het hier drukker is,” vertelt Gijs, “en daarom vind ik de laatste maanden van het jaar zo leuk. Voor eerste kerstdag zijn we al helemaal volgeboekt. Als ik zou willen, kan ik nog meer tafeltjes in de serre en het restaurant plaatsen, maar dat doen we juist niet. Dat past niet bij de intieme sfeer die gasten juist waarderen bij De Hoff’nar.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Opera avond Restaurant De Hoff'nar - indebuurt Dordrecht
Foto: Restaurant De Hoff’nar

Opera in de tuin van het kasteel

Nu we de laatste maanden van het jaar ingaan, kan hij met een glimlach terugblikken op het afgelopen jaar. “We kijken met plezier terug op onze opera-avond. Dat was een groot succes. Voor deze gelegenheid mochten we de tuin van het kasteel gebruiken, waar we onze gasten drie gangen serveerden. Alles in Italiaanse sfeer, natuurlijk, compleet met live operamuziek. Daar gaan we een jaarlijks evenement van maken.”

‘We willen knallen’

Het is maar moeilijk voor te stellen dat de Hoff’nar pas een jaar geleden overging in nieuwe handen. Begin dit jaar traden Gijs en zijn chef Kevin aan. “We willen het restaurant in ons tweede jaar naar een nog hoger niveau tillen. We hebben dit eerste jaar gekeken naar wat er verbeterd kan worden en we willen gaan knallen!”

Spanje, maar dan gewoon in Dordrecht

Maar dat knallen doet hij al dit jaar. 3 oktober organiseert hij namelijk een wijn-spijsavond. Vinoloog Lieske Vos en chef Kevin laten je zien én proeven hoe je Spaans tafelt. Je wordt dan om 19.30 uur ontvangen met een amuse en een bubbelend aperitief. Daarna ga je aan tafel voor een verrassingsmenu van vier gangen met steeds twee bijpassende wijnen uit verschillende streken. Kan je die avond niet, of hou je niet zo van Spaans eten? De wijn-spijsavond van 31 oktober staat in het teken van Italië. De kosten (exclusief eventuele koffie na afloop en digestief) bedragen €69,50 per persoon. Reserveren doe je via de oranje knop onderaan dit artikel.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Wijnspijsavond Restaurant De Hoff'nar - indebuurt Dordrecht
Foto: Unsplash

Hmm, dat toetje!

Dat het herfst is, zie je al buiten het restaurant. De pompoenen heten je welkom, nog voordat Gijs dat kan doen. Ook de kaart heeft een kleine make-over gehad. “In de zomer hebben we inspiratie opgedaan in de Italiaanse streek Lucca, waar onze olijfolie vandaan komt. Vanuit Monte Carlo hebben we wijn meegenomen. En dat ga je proeven bij De Hoff’nar.” Het menu is nog niet helemaal rond, maar één ding kon de gastheer ons al verklappen: het toetje! “Kevin heeft een nieuw dessert bedacht met gepofte appel, karamel, een frangelicosaus, gezouten karamelijs en een vanillesaus.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Restaurant De Hoff'nar Kasteel Crabbehoff herfst winter Gijs van Epenhuijsen - indebuurt Dordrecht
Foto: Restaurant De Hoff’nar

Even helemaal weg

Ben je helemaal uitgegeten, kijk dan nog even rond in het restaurant. Dan ervaar je de rust waarvoor je met liefde een keertje niet naar de binnenstad gaat. Want uitkijken op kasteel Crabbehoff, dat is totaal anders dan kijken naar de drukte van de stad.


Meer over De Hoff’nar ontdekken?

De Hoff’nar restaurants en horeca

Geopend18:00 - 21:30

Talmaweg 10, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer over De Hoff’nar:

Restaurant De Hoff'nar Kasteel Crabbehoff - Gijs van Epenhuijsen - indebuurt Dordrecht

Gijs: ‘Een avondje bij De Hoff’nar moet een avondje uit zijn’

Dat veel Dordtenaren niet weten dat er middenin de woonwijk Crabbehof een kasteel zit met dezelfde n...

adv.