Dit moet je proeven! De nieuwe kaart van Restaurant De Merwelanden
Oude klassiekers in een nieuw jasje en moderne gerechten: dit zijn de ingrediënten van de nieuwe kaart van Restaurant De...
Aangeboden door Restaurant De Merwelanden
De ouderwets gezellige uitstraling kan je verwarren, maar bij Restaurant De Merwelanden gaan ze mee met de trends. Sinds een paar maanden hebben ze een nieuwe kaart en kun je er als vegan heerlijk eten. Dat is een bewuste keuze, zegt chefkok Petra Weijts. “We willen voor iedereen iets op tafel zetten.”
“Het was wel even puzzelen”, vertelt Petra. “Omdat ik niet veganistisch eet, was het zoeken naar inspiratie. Die doe ik overal op. Bij producten die ik bij de inkoop vind, via sites van vegan bloggers en ook gewoon door te kijken hoe ik dingen kan vervangen. Al vind ik het de leukste uitdaging om geheel nieuwe gerechten te bedenken. De avocado smash bijvoorbeeld, die vind ik zelf ook heerlijk. Ik heb ontdekt dat je heel lekker veganistisch kunt eten.”
Het artikel gaat verder onder de foto’s.
Vegetarisch eten stond altijd wel op de kaart en op verzoek kookte ze ook al veganistisch. “Vorig jaar zomer merkten we dat er al meer vraag was naar eten zonder dierlijke producten. Toen we de nieuwe kaart gingen bedenken, besloten we specifiek veganistische gerechten te introduceren. Het leuke is dat ook niet-veganisten van de vegan kaart bestellen. Daarom kozen we er bewust voor om de veganistische gerechten niet weg te stoppen ergens achterin de menumap. Onze falafelburger is zo goed, die gaat net zo hard de keuken uit als de gewone burger.”
Met vijf lunchgerechten, vier voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts is er genoeg keuze. “Daarnaast is er altijd de chef selection, waar ik ook nog eens kan experimenteren met andere, nieuwe veganistische gerechten. Al zijn mijn collega’s in de keuken en de bediening mijn proefkonijnen. Veganistisch koken is voor mij een leuke uitdaging. Het houdt me scherp. Ik vind het belangrijk om iedereen lekker eten te kunnen bieden.”
In onze gids
Populaire rubrieken