Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van bestelling naar je bord: dit is hoe het Biefstukje van Loeve wordt gemaakt

Aangeboden door Grand Café Het Gerecht 24 mei 2019

Volgens menig kenner is dit het allerbeste biefstukje van Dordrecht. Waar we het over hebben? Het Biefstukje van Loeve van Grand Café Het Gerecht! Deze befaamde lekkernij is terug van weg geweest en restauranteigenaar Martijn Kooijman onthult graag zijn geheimen voor een super mals biefstukje. Daar komt nog behóórlijk wat bij kijken. Lees mee (maar niet als je honger hebt)! 

Scharrelen

Goed, het begint allemaal bij de koeien uit Limousin. Daar komen de biefstukjes van Het Gerecht vandaan. De koeien kunnen in die Franse regio scharrelen en vrij rondlopen. En dat komt een biefstuk ten goede, weet Martijn.

Maar hoe bereid je nou het perfecte biefstukje? “Het begint met het dichtschroeien van het vlees. Dat doen we in hete boter”, vertelt hij. “Daarna halen we het vlees uit de pan en mag het een half uurtje uitrusten op kamertemperatuur. Zo kunnen de sappen niet uit het vlees weglopen en kan het biefstukje ontspannen.” En ja, dat zorgt dus voor zo’n malse biefstuk.

Butterfly biefstuk

“Daarna maken we het biefstukje af in hete boter. Standaard serveren we hem medium, maar voor mensen die niet van een roze binnenzijde houden of zwangere vrouwen kunnen we een biefstuk ook well done, doorbakken, serveren.” En dat hoeft dus niet als een doorbakken schoenzool te smaken. “Dan snijden we het vlees overdwars door, zodat je het kunt openslaan als een boek. Het biefstukje wordt daardoor twee keer zo groot en twee keer zo dun. En dan kunnen we hem zowel doorbakken als sappig serveren. Dat noemen we de butterfly biefstuk.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Martijn Kooijman - Grand Café Het Gerecht - indebuurt Dordrecht
Martijn Kooijman | Foto: indebuurt Dordrecht

Daarbij komt altijd de traditionele jus zoals Loeve die maakte. Martijn heeft ook goede herinneringen aan biefstuk in jus: “Zo maakte mijn tante uit Amerika die ook. En dat aten we dan bij het ontbijt.” Lekker dunne frietjes mogen er ook niet bij ontbreken. “Daarvoor gebruiken we Agria aardappelen, die bevatten niet teveel suiker en daarvan maken we de lekkerste patatjes.”

‘Ik eet mijn biefstuk het liefst medium rare’

En tot slot komt natuurlijk de saus. “Gasten kunnen bij ons kiezen uit drie sauzen: romige rodewijnsaus met stukjes gorgonzola, pepersaus of gebakken champignons.” En hoe eet Martijn zijn biefstuk het liefst? “Medium rare, met een roze binnenkant. Zo vind ik het Biefstukje van Loeve het lekkerst.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Terras Grand Café Restaurant Het Gerecht op de Voorstraat - indebuurt Dordrecht
Foto: Het Gerecht

Het terras van Het Gerecht is trouwens weer open. Er staan zo’n twaalf stoeltjes met tafeltjes en kun je de hele middag en avond lekker buiten zitten. Doordat er niet al te veel mensen langs lopen, kun je hier in alle rust genieten van je biefstukje of één van de andere specialiteiten van Het Gerecht.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Grand Café Het Gerecht. Meer over Grand Café Het Gerecht ontdekken?

Grand Café Het Gerecht restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 00:00

Voorstraat 202, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Biefstukje van Loeve - Grand Café Het Gerecht - indebuurt Dordrecht

Het Gerecht krijgt fantastische reviews: ‘Alle gerechten smaken goed, de service is goed en een vriendelijke gastheer’

Als restaurant ben je soms overgeleverd aan mond-tot-mondreclame. Daarover hoeft Het Gerecht zich ge...

5 x dit wil je weten over Het Gerecht

Grand Café Het Gerecht: ‘Terug naar de roots met het Biefstukje van Loeve’

Waarom restaurant Het Gerecht op de Voorstraat zo succesvol is

adv.