Test zelf waarom Chez Heeren Jansen de eerste prijs won van de Restaurantweek

Aangeboden door Chez Heeren Jansen 22 november 2017

Dolgelukkig zijn ze, daar bij Chez Heeren Jansen. Het restaurant won de eerste prijs van de Restaurantweek. “We lieten mensen raden naar de smaak van ons zelfgemaakte ijs”, zegt Suzanne Hanika. “Maar drie van de honderd gasten wisten het.”

Ga je bij restaurant Chez Heeren Jansen eten, dan staat je tafel letterlijk boven de Dordtsche Kil. Dat betekent dat je dus altijd een fabelachtig uitzicht hebt over de rivier. De zaak aan de Wieldrechtseweg kan altijd rekenen op veel gasten. Toch is de klandizie een poosje op de proef gesteld. “We hebben donkere dagen achter de rug”, legt Suzanne Hanika uit. “Langs de rivier was er een dijkverzwaring en wegverbreding en dat zorgde ervoor dat onze zaak een tijd moeilijk bereikbaar was. Voor een restaurant is zoiets fnuikend. Het was heel vervelend.”

Chez Heeren JansenDe zon ging schijnen

Gelukkig kan Chez Heeren Jansen die periode achter zich laten. En de zon ging helemaal schijnen toen het bericht kwam dat ze de eerste prijs hadden gewonnen van de Restaurantweek Zuid Holland-Zuid regio Rotterdam. “Heerlijk nieuws”, lacht Suzanne. “Het kon niet op een beter moment komen. Ik haast me wel erbij te zeggen dat het een prijs is die ons hele team toekomt. Van de afwasser tot en met de bediening en natuurlijk de keuken.”

Behoorlijk wat tienen

Het Chez Menu dat in de prijzen viel bestond uit vier gangen met vlees en/of vis. “Extra fijn is dat de waardering echt van de gasten zelf komt”, legt Suzanne uit. “Het zijn geen beoordelingen van een mystery guest of een jury. De gasten hebben zelf de cijfers gegeven. En daar waren ook behoorlijk wat tienen bij. Geweldig!”

Chez Heeren Jansen

Spraakmakend nagerecht

Over het dessert wordt nog steeds gesproken, weet Suzanne. “We hebben een nagerecht met zelfgemaakt popcornijs. Heel bijzonder. Gasten proefden het en vonden het unaniem erg lekker, maar veel konden de smaak niet thuisbrengen. Maar drie van de honderd mensen raadden het goed.”

Chez Heeren Jansen
Andreas en Suzanne Hanika hebben vijftien jaar restaurant Chez Heeren Jansen onder hun vleugels. Foto: Chez Heeren Jansen

Ook op locatie

Chez Heeren Jansen bestaat drieëntwintig jaar, waarvan vijftien jaar onder de vleugels van Andreas en Suzanne Hanika. Het team heeft niet alleen naam opgebouwd aan de Wiedrechtseweg. Ze zijn ook bekend vanwege hun catering op locatie. “We komen in gemeentehuizen, bankgebouwen en theaters. Het cateren van grote partijen is voor ons geen probleem. Overigens is dat in ons restaurant ook geen probleem hoor. In het weekend is de zaak vaak besproken voor een bruiloft, een familiereünie, feestavond, verjaardag of andere partij. We rekenen daarvoor geen extra huur. ”

Ome Cor

Op de kaart van Chez Heeren Jansen zie je een wisselend maandmenu, maar er is ook een lijst vaste succesnummers: de klassiekers. Neem nou de biefstuk Ome Cor. “Ome Cor is vaste gast en dol op biefstuk. Toen Andreas en ik een keer na de kerst uit Thailand kwamen, was het gerecht snel geboren. Groenendijks Ome Cor Biefstuk bestaat uit biefstukreepjes met licht pikante Thaise saus en cashewnoten. Geserveerd met frites. Erg lekker en hij staat in de rij bij de andere klassiekers.”

Tot zaterdag

Wie de Chez Fijnproeverij nog niet kent, kan komende zaterdagavond 25 november komen genieten. Er is een 3-, 4-, 5- en zelfs een 6-gangenmenu. Gasten krijgen gratis een aperitief en amuse van het huis aangeboden.

Chez Heeren Jansen restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Wieldrechtseweg 52, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.