Sneeuwstormpje op het Winterterras van Brandstof maar de tosti bleef liggen en die smaakte zo

Aangeboden door Brandstof 9 december 2017

Nou, nou, het winterse weer speelde vrijdag 8 december de baas bij Brandstof. Het Winterterras ging voor het eerst open daar wilden we eens fijn van genieten. Dat hebben we gedaan. Het duurde niet zo lang want er kwam een sneeuwstormpje langs.

Over de tosti’s van Brandstof doen steeds grotere verhalen de ronde. Dat ze lekker zijn dus, maar dat die Tosti Brandstof er toch wel bovenuit steekt qua lekkerte. Nou, dat wilden wij van indebuurt weleens proberen.

Brandstof

Tosti testen

Hé, het Winterterras zou openen bij Brandstof. Dát is een mooie gelegenheid om die tosti’s eens te testen. Dus togen we naar het Energieplein. Dat is aan de achterkant van het Energiehuis. Brandstof is namelijk het café van Bibelot. Poppodium Bibelot bestaat 50 jaar. Dat vieren ze met een groots jubileumprogramma dat zo ongeveer het hele jaar duurt. Zo is er op 23 december een optreden van Nielson en kun je 17 februari genieten van de legendarische band The Zipps. Het voert te ver om alles te noemen, want eigenlijk staat het daar ieder weekend bol van de activiteiten.

Brandstof naast Bibelot

Goed. Brandstof dan. Het café zit naast Bibelot. Overdag kun je er flexwerken of gewoon luieren met een drankje in zo’n fijne fauteuil. Maar je kunt er ook naar toe na een concert of voorstelling in het Energiehuis. De aftrap voor het 50-jarig bestaan gingen we eens even meevieren met de opening van het Winterterras. Toen we tegen zessen arriveerden werd de laatste hand gelegd aan een gezellig gemaakt hoekje op het Energieplein. Even daarna barstte de dj los met zijn vaste openingsnummer: een hit van Rob Hoeke en we waren meteen 50 jaar terug en dus in de jubileumstemming.

(De tekst gaat verder onder het filmpje)

Het Winterterras gaat open bij Brandstof, het café van Bibelot bij het Energiehuis.

Posted by Indebuurt Dordrecht on Friday, 8 December 2017

Een heuse winterterras-menukaart

Een paar grote banken, veel kussens, vuurtonnen, stoelen met dekentjes, boompjes met kerstverlichting, heaters en een heuse winterterras-menukaart met daarop allerlei lekkere dingen om in de kou van te genieten. Denk aan zelf marshmallows roosteren, warme chocolademelk drinken of poffertjes eten. Bijna zwichtten we voor erwtensoep, want het was toch wel erg koud buiten. Eén van de overkappingszeilen was al weggehaald vanwege de straffe wind. Maar we hielden voet bij stuk en bestelden die Tosti Brandstof.

Brandstof

En groot!

Toen die arriveerde en wij er onze tanden inzetten, begrepen we na de eerste hap al dat een deel van Dordt erover praat. Nee, het was niet lekker. Het was heerlijk! En groot! Kaas, tomaat, gegrilde kip, rode ui en mangochutney tussen een kloek stuk getoast Turks brood. Er valt verder niet veel over uit te leggen, behalve dat we er onze koude vingers bijna bij opaten.

Brandstof

Mini sneeuwstorm

We waren al lang en breed weer weg, toen we via social media ontdekten dat er een heuse mini sneeuwstorm had gewoed op het Energieplein. Het terras ging daarmee ten onder aan iets teveel winters succes. Een tandje minder winter had ook wel gemogen. Het terras moest uiteindelijk worden afgebroken. Het is nog niet bekend wanneer het winterterras weer wordt opgebouwd, maar een ding is wel zeker: voor zo’n tosti kun je altijd terecht bij Brandstof.

Bekijk hier de programmering van Poppodium Bibelot.

Brandstof cafés

Vandaag gesloten

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:cafés

Bibelot poppodia

Nu open10:00 - 18:00

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:poppodia

 

adv.