Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker gewoon: 5 x niet-hipsterplekken in Dordrecht

Door José de Jong 11 september 2019

In Dordrecht kun je op steeds meer plaatsen hipsterzaakjes ontdekken. Dat is leuk want hipsters zorgen dat de stad in beweging is. Het is echt iets van nu. Maar soms wil je even niet ‘nu’ maar gewoon ‘gewoon’. 

Vandaag zetten we vijf niet-hipster locaties voor je op een rij. Horecazaken waar je vroeger ook wel kwam. Of je ouders. Of grootouders.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Hè lekker: suddervlees bij Het Bevertje

Een uitsmijter, ossenstaartsoep met madeira, suddervlees. Het staat allemaal nog op de kaart bij Het Bevertje. Je kúnt er ook beef sashimi bestellen of een salade van beef teriyaki, maar het hoeft niet.


Meer over Restaurant Het Bevertje ontdekken?

Restaurant Het Bevertje bars

Geopend11:00 - 22:00

Johan de Wittstraat 49, Dordrecht

Bekijk meer:bars

Vaste plek in de Biesbosch

Restaurant De Merwelanden
Foto: De Merwelanden

We schreven er al eerder over: Restaurant De Merwelanden is niet überhip en daar zijn we maar wat blij om. Wie de zomers vroeger doorbracht in De Biesbosch, zal ongetwijfeld wel eens een ijsje of patatje gehaald hebben bij Restaurant De Merwelanden. In al die jaren is er weinig veranderd aan het restaurant en dat vinden wij top. Je zult ons niet horen zeggen dat het restaurant ouderwets of oubollig is. Maar het is ook wel eens fijn om een menukaart te zien waarbij je niet drie woordenboeken nodig hebt om te ontcijferen wat je wilt eten.


Meer over Restaurant De Merwelanden ontdekken?

Restaurant De Merwelanden restaurants en horeca

Geopend11:00 - 20:00

De Bekramming 13, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Anton Pieck bij In de Vergulde Lampet

Alsof je de wereld van Anton Pieck binnenstapt. Zo lijkt In de Vergulde Lampet aan de buitenkant. En binnen zet die sfeer door. Hoe leuk is het dat je in Dordrecht in een attractie van de Efteling kan gaan zitten. Zonder te wachten.


Meer over In de Vergulde Lampet ontdekken?

In de Vergulde Lampet cafés

Geopend10:00 - 21:00

Statenplein 62, Dordrecht

Bekijk meer:cafés

Ouderwets genieten bij Visser’s Poffertjes

Visser's Poffertjes buurthuis - indebuurt Dordrecht
Foto: Facebook Visser’s Poffertjes

Ook al zeggen ze bij de poffertjessalon ‘Make poffertjes great again’, wij vinden ze gewoon ouderwets lekker. De zaak aan de Groenmarkt heeft misschien een kleine touch-up gekregen van de huidige eigenaar Dennis van Buuren – zoals een koffiemachine met de lekkerste koffie! – maar het poffertjesrestaurant ademt nog steeds historie van binnen.


Meer over Visser’s poffertjes ontdekken?

Visser’s poffertjes koffiebars

Geopend11:00 - 00:00

Groenmarkt 9, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

Al zo lang als Sterrenburg bestaat

Hij zit al in Sterrenburg zo lang als Sterrenburg bestaat. Of althans, zo lang als De Jagerweg er is. Niemand dacht destijds dat een restaurant op die locatie een lang leven beschoren zou zijn. Maar Rasa Senang heeft alle horecastormen, economische crises en dreigende moderniteiten doorstaan. Het zit er nog steeds. Het Indonesische eten schep je zelf op tot er geen stukje spekkoek meer bij kan.


Meer over Rasa Senang ontdekken?

Rasa Senang all you can eat

Gesloten16:00 - 22:00

De Jagerweg 227 , Dordrecht

Bekijk meer:all you can eat
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.