Jij kunt meegenieten: Dennis kookt een zevengangenmenu met whisky in de hoofdrol

Aangeboden door Restaurant Het Bolwerck 28 november 2018

Denk je aan whisky, dan denk je aan Schotland of misschien Ierland. Je denkt ook aan proeverijen, woorden als Single Malt en eiken vaten. Wist je eigenlijk dat whisky ook prima combineert met een diner? Het Dordtsch Heerengenootschap Der Malt Whisky en restaurant Het Bolwerck bewijzen het en jij kunt het ook ervaren! 

Koken met whisky in de hoofdrol gaat perfect. Dennis van der Salm van restaurant Het Bolwerck heeft vorig jaar een menu samengesteld waarbij whisky in en naast diverse gerechten centraal stond. “Het whiskydiner was zo’n succes dat de gasten al direct na afloop vroegen wanneer we het volgende diner gingen houden”, vertelt Dennis. “En binnenkort is het weer zover. Inmiddels kunnen wel gaan spreken over het jaarlijkse Whiskymenu. Dit jaar vindt dat dus plaats op zondag 9 december.”

Het artikel gaat verder onder de fotocollage.

Heel nieuw menu

In de restaurantkeuken van Het Bolwerck aan de Dordtse Boomstraat is Dennis van der Salm is een chef die veel initiatief toont op kookgebied. Zo nam hij deze zomer deel aan een barbecuewedstrijd waar hij de jury versteld deed staan van een aantal innovatie gerechten. En inmiddels is het jaarlijks terugkerende Ruttediner ook een goede bekende geworden. Dat is een meergangenmenu waarbij de likeuren van de Dordtse distilleerderij Rutte centraal staat.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Restaurant Het Bolwerck Dordrecht - Whisky menu - indebuurt Dordrecht

Specifieke drank

“Ik heb het whiskymenu niet allemaal zelf bedacht”, legt Dennis uit. “Whisky is namelijk een hele specifieke drank waarvan de smaak enorm uiteen kan lopen. Je kunt niet zomaar een slokje proeven en denken: hier ga ik eens een saus van maken bij een stukje vlees. Voor het koken met whisky of whisky serveren bij gerechten heb je specifieke kennis nodig. Die hebben ze bij het Dordtsch Heerengenootschap Der Malt Whisky in ruime mate. Samen met hen hebben we ook dit jaar weer een mooi menu.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Zeven gangen op zondag

Zondag 9 december begint het Whiskymenu dat zeven gangen telt. Er is whisky verwerkt in de gerechten en/of apart geserveerd. Gasten starten met een amuse en dat is een tartaar van kangoeroe tournedos met crème fraîche, een koud voorgerecht van eendenborst op rode biet carpaccio, gevolgd door een intermezzo in de vorm van een whisky mojito. Daarna komt het hoofdgerecht: in een bundeltje gerookte zalm met Hollandaise whiskysaus. Het nagerecht bestaat uit een kaasplankje van Schotse kazen en daarna een heerlijk dessert met de naam Cranachan. Cranachan is een typisch Schots nagerecht dat bestaat uit onder meer een mengsel van whisky, slagroom, honing en frambozen. Ter afsluiting is er koffie met whisky truffels en whisky fudge.

Wil je het Whiskymenu bijwonen, dan kun je hieronder reserveren. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Het Bolwerck Meer over Restaurant Het Bolwerck ontdekken?

Restaurant Het Bolwerck bars

Nu open12:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Boomstraat 27, Dordrecht

Bekijk meer:bars

Lees meer over Restaurant Het Bolwerck:

Het Bolwerck

Het nieuwe terras aan de Merwekade van restaurant Het Bolwerck: dit vonden we ervan

Dat de Dordtse terraswereld groter is dan het Scheffersplein, merk je als je bij het drierivierenpun...

adv.