Jacquelien ontdekt een nieuwe wijnwereld bij haar Dordtse buren

Aangeboden door Boonstoppel Wijnen 26 januari 2018

De ene deur uit en de andere in. Er zijn genoeg mensen die verder van hun werk wonen. Jacquelien van der Ven heeft het geluk dat de winkel van Boonstoppel Wijnen naast haar woonhuis is. Sinds een jaar werkt ze bij haar buren.

‘Deze wijn werd geschonken tijdens een nieuwjaarsdiner. Ik was verrast door de krachtige smaak. Dit is mijn favoriet van op moment.’

Jacquelien wist niet dat er zo dicht bij huis een totaal andere wereld te ontdekken viel. Daar kwam ze achter toen ze bij Boonstoppel Wijnen in de Ceramstraat ging werken. De winkel is naast haar woonhuis. “Ik kom uit de horeca en ben dus niet onbekend met wijnen”, vertelt Jacquelien. “In een restaurant worden gemiddeld zo’n twintig tot dertig verschillende wijnen geschonken. Dat aantal is bij Boonstoppel maar een schijntje. Hier zijn er zo’n vijftienhonderd verschillende.”

Verdere ontdekkingstocht

In haar verdere ontdekkingstocht door de wijnwereld wordt ze bijgestaan door haar collega’s Jerry Heezen, Rob de Vogel en Henny en Arie Boonstoppel. Haar wijnkennis uit de horeca gaf haar al een voorsprong en Jacquelien is een snelle leerling; ze werkt een jaar bij de zaak en kan inmiddels een prima wijnadvies geven. “Komt er iemand die wijn wil kopen voor een cadeau of zelf eens iets ander wil proberen, dan weet ik inmiddels goed de weg in de winkel”, zegt ze. “En zo’n advies geven is een van de leukste dingen om te doen.”

Een uitdaging

Voor Jacquelien zijn de wijnen uit de Bourgogne nog een uitdaging. Ze wijst op een regiokaart die tussen de wijnflessen staat en veel verschillende kleuren heeft.”In het wijngebied van de Bourgogne ligt alles dicht bij elkaar en er zijn toch grote smaakverschillen. Komt er iemand met een specifieke vraag over een wijn uit dit gebied, dan heb ik nog wel even hulp nodig. Ik luister dan mee en leer.”

Nooit uitgeleerd

En leren doet ze nog iedere dag. “Ik ga gespecialiseerde wijnopleidingen volgen. Daarmee wordt mijn kennis van wijnen wel groter, maar volgens mij raak je nooit uitgeleerd in deze wereld. Eigenlijk net als in de gewone wereld.”

Boonstoppel Wijnen slijterijen

Vandaag gesloten

Ceramstraat 104, Dordrecht

Bekijk meer:slijterijen

adv.