Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Dordrecht: zo ziet dat er per 1 juni uit

Door Redactie indebuurt Dordrecht 20 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Dordtse horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Bistro La Boheme gaat voorlopig werken met een menukaart op een verplaatsbaar krijtbord. Op deze manier beperken ze de contactmomenten met menukaarten en is het voor de gast zo veilig mogelijk. De aperitief- en wijnkaart zullen worden geplastificeerd en na gebruik worden gedesinfecteerd. Aan tafel kan contactloos worden betaald. Op deze manier wordt er buiten toiletbezoek en aankomst en vertrek zo weinig mogelijk gelopen in de bistro. De pinautomaat wordt na elke betaling gereinigd.

Bij Chez Heeren Janssen krijgen ze een aparte ingang voor binnenkomst en om naar buiten te gaan. Ook gaan ze om de tafel dekken. Dat betekent dat ze telkens een tafel vrijlaten. Daar zetten ze dan de gerechten op, zodat er geen direct contact is met klanten. Of misschien komt het op een wagentje als de klant dat wenst.”

Merz gaat werken met twee tijdvakken, zodat mensen met een reservering mogen boeken. Dit is tussen 17.30 en 19.30 uur en van 19.30 tot 21.30 of later.

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Dordtenaren een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen. Gelukkig ziet het er niet zo uit!

DORDRECHT IS ER KLAAR VOOR

Dordrecht is er klaar voor! made by Vera BrittPlease share want 1.5 meter wordt een beetje lastig in de horeca ;-)update 22/4.Inmiddels is bekend dat de horeca tot 19 mei gesloten blijft. Laten we dit filmpje delen om aandacht te vragen voor de onmogelijkheid voor de horeca maar vooral om even te lachen … want de situatie blijft om te huilen.

Posted by Coffeelicious on Friday, 17 April 2020

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

View this post on Instagram

Dit is echt (en ein-de-lijk) goed nieuws! Vanaf maandag 1 juni kunnen wij jullie weer van harte welkom heten! Kom lekker genieten van al het lekkers uit de zee. Vanaf nu kun je reserveren voor een gezellig tafeltje. Wij zorgen ervoor dat De Stroper ‘Corona-proof’ is en dat je met een gerust hart net zo kan genieten als vroeger. Ons team staat te popelen om weer aan de slag te gaan en jullie te verwennen! Op dit moment ‘flyeren’ we voor de take away. Zo kun je alvast in de stemming komen en een voorproefje nemen van wat er komen gaat. Deze maand zorgen wij op vrijdag, zaterdag en zondag voor take away gerechten. Check hiervoor onze website www.destroper.nl Ook de rondvaartboot gaat vanaf 1 juni weer varen. Tot die tijd is een rondvaart voor het gezin al wel mogelijk, lekker privé voor een uur door de prachtige grachten van Dordt! Voor meer info hierover; 06 249 12 547 #dordrecht #destroper #restaurant #rondvaart #vis #fish #visrestaurant #wemogenweer

A post shared by Restaurant De Stroper (@visrestaurantdestroper) on

Bekijk ook:

Leuk initiatief! Jacob start met nieuwe rondvaarten en citygames in Dordrecht

Wil jij Dordrecht op een nieuwe manier leren kennen? Dat kan binnenkort, want omdat de coronamaatreg...

Versoepelde coronamaatregelen en visite: dit moet je weten

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van...

Stap voor stap minder coronamaatregelen in Dordrecht: ‘De online agenda staat bij ons weer open’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Dordtenaren. Het kabinet heeft...

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.