Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het Gerecht is klaar om open te gaan: ‘Onze gasten missen de carpaccio en biefstuk’

Aangeboden door Grand Café Het Gerecht 22 mei 2020

Martijn Kooijman van Grand Café Het Gerecht kan niet wachten om weer open te gaan. Twee maanden geleden moest hij sluiten vanwege de ‘intelligente lockdown’, waarbij ook restaurants geen gasten mochten ontvangen. “Ik mis de gezelligheid in de zaak en de voldoening na een dag hard werken”, vertelt hij aan de telefoon.

“Ik ben wel opgelucht dat we vanaf 1 juni weer open kunnen”, zegt de ondernemer als we hem bellen. “Ik ben in de twaalf jaar dat ik hier zit gelukkig wel verstandig met mijn geld omgegaan en we hebben een goede naam opgebouwd. Dat gecombineerd met relatief lage lasten heeft ervoor gezorgd dat ik positief ben. Toen we in 2008 volop bezig waren met verbouwen, stortte de huizenmarkt in. We zijn als het ware gebouwd op de crisis. Nu heb ik het relatief minder zwaar doordat ik een buffer heb.”

Sfeer en service

Sommige restaurants namen deze tijd om hun zaak te verbouwen. Weer anderen richtten zich op maaltijden bezorgen. Voor Martijn betekende deze maanden een kleine verbouwing in zijn huis en meer tijd met zijn gezin. “We hebben net een update aan het restaurant achter de rug, dus naast een flinke schoonmaakbeurt hoefde er voor ons niets te gebeuren in het restaurant. Afhaalmaaltijden bereiden zag ik niet als een optie. Eten in een restaurant is voor mij meer dan een bord op tafel krijgen: het is de sfeer en de service.”

‘Ik haal voldoening uit hard werken’

Toch kan Martijn niet wachten om weer gasten te ontvangen. “Ik mis de gezelligheid van een volle zaak”, geeft hij toe. “Dan hoor je mensen lachen en zie hun blikken als ze een lekker biefstukje of wijntje drinken. Ik verdeel mijn tijd tussen de keuken en het serveren, maak graag een grapje met de gasten. Ik haal voldoening uit hard werken. Al je na een dag bezig zijn een pilsje aan de bar doet en je benen voelt, dat is een fijn gevoel. Ik heb er heel veel zin in.”

Hartverwarmende app’jes

Ook zijn trouwe bezoekers staan te popelen. “Een paar vaste gasten appten me meteen na de persconferentie om te laten weten dat ze willen komen eten. Ook via Facebook krijg ik mooie reacties. Ze missen mijn carpacciootjes en biefstuk.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Biefstukje van Loeve - Grand Café Het Gerecht - indebuurt Dordrecht
Het befaamde Biestukje van Loeve | Foto: Grand Café Het Gerecht

Het nieuwe normaal

Gastvrijheid en anderhalve meter afstand is voor Het Gerecht geen punt. “Het is hier sowieso ruim opgezet, dus ik zie niet echt een probleem. Voor de helft vol is gelukkig nog steeds gezellig in onze zaak. We zullen om en om een tafeltje vrij laten. Op de vrije tafel kunnen we de gerechten uitserveren. Zo houden we de anderhalve meter in stand. Toch haalt dat wel een beetje de sport van het serveren weg: in één keer het juiste gerecht bij de juiste persoon neerzetten. Dat lijkt me heel vreemd.”

Onbezorgd uit eten

Ook het kleine terras wordt waarschijnlijk uitgebreid, vertelt hij enthousiast. “Ik hoor geluiden dat er meer mogelijkheden komen voor ons terras. Dan kan ik met lekker weer meer gasten ontvangen.” Je leest het: je kunt veilig komen eten bij Het Gerecht. Heb je er weer helemaal zin in? Reserveren kan door te bellen naar 078-8436940.


Meer over Grand Café Het Gerecht ontdekken?

Grand Café Het Gerecht restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 00:00

Voorstraat 202, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer over Grand Café Het Gerecht:

Dit staat er op de vernieuwde menukaart van Het Gerecht

Restaurant Het Gerecht tijdelijk dicht: dit is waarom

Het Gerecht krijgt fantastische reviews: ‘Alle gerechten smaken goed, de service is goed en een vriendelijke gastheer’

Grand Café Het Gerecht: ‘Terug naar de roots met het Biefstukje van Loeve’

Waarom restaurant Het Gerecht op de Voorstraat zo succesvol is

adv.