Genieten: Oud Dordt is nu ook te eten en dat hebben ze hier

Aangeboden door Het Kaas en Wijnhuis 20 december 2017

Je kent Oud Dordt al als historische stad met haar eeuwenoude huizen en gebouwen. Daar kun je van genieten. Oud Dordt is nu ook te eten. Als kaas, welteverstaan. En dat is ook genieten, weet Cees Trapman van Het Kaas en Wijnhuis op het Bagijnhof.

De korst van de kaas is net zo rood als de kleur in het wapen van Dordrecht. Vorige week werd in Het Kaas en Wijnhuis op het Bagijnhof een plank ingeruimd om de nieuwkomer in het assortiment een mooie plaats te geven.

Nieuwe oude kaas uit de streek

Cees Trapman is trots dat hij een van de exclusieve verkopers is van Oud Dordt. “Ik ben blij dat wij van Het Kaas en Wijnhuis een van de enkele geselecteerde winkels zijn die deze kaas verkopen”, vertelt Cees. “Ook leuk om te vertellen is, dat het uit de Alblasserwaard komt. Een echt streekproduct, dus.”

(De tekst gaat verder onder de foto)het kaas en wijnhuis

Nog mooiere kazen

Niet alleen de naam Oud Dordt, maar het hele product is verbonden met de streek. De kaas wordt gemaakt bij de Zuivelfabriek, ook wel bekend als ‘de melkfabriek’ in Bleskensgraaf. Deze coöperatieve kaasmakerij is sinds 2009 eigendom van de 150 aangesloten melkveehouders. De laatste jaren maken zij met speciale recepten de mooiste kazen.het kaas en wijnhuis

Maar hoe smaakt het?

En een van die resultaten is dus de Oud Dordt. Hij is natuurgerijpt en specialisten zeggen dat het mooie eiwitkristallen heeft. Dat klinkt allemaal prachtig, maar hoe smaakt het nu precies?

“De smaak van Dordt Oud is pikant, maar nog wel romig en het heeft een iets zoetige nasmaak”, legt Cees uit. “De kaas is dus wel oud, maar het is geen brokkelkaas. Je hebt dus wel zachtheid en smeuïgheid. Het is beslist niet droog of enorm zout. Qua smaak heeft het wel de volheid van oude kaas. Weet je trouwens dat het heel moeilijk is om te vertellen hoe iets smaakt? Beter is om het zelf even te komen proeven. En o ja, het is lekker op brood, maar laat zich ook goed smaken als blokje. Of twee blokjes. En geraspt blijft hij net zo smaakvol. Je kunt Oud Dordt eigenlijk wel een allemansvriend noemen.”

Het Kaas en Wijnhuis kaaswinkels

Nu gesloten09:30 - 17:30

Bagijnhof 72, Dordrecht

Bekijk meer:kaaswinkels