Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Foodies opgelet: hier in Dordrecht koop je alles voor een Indische rijsttafel

Aangeboden door Toko Y-von 24 november 2020

Van rendang en soto tot gado gado en hete boontjes: Dordtenaren houden van Aziatische gerechten. Voor alle Aziatische en Surinaamse ingrediënten is Toko Y-von al sinds jaar en dag hét adres in Dordrecht en omstreken. “Er gaat hier een wereld open voor nieuwe klanten”, vertelt eigenaar Vera Andreas.

Dat we minder tijd kwijt zijn aan reizen naar ons werk en meer in de keuken staan, merkten Vera en haar team. “Bakproducten zoals smaakessence en kleurstoffen gaan nu sneller de winkel uit. Mensen die hier doorgaans eten afhalen, gaan nu zelf aan de slag. Al merken we dat er nog steeds veel vraag is naar onze kant-en-klare maaltijden. Wie eerder onder werktijd hier iets afhaalde, komt dat nu in het weekend doen.”

Verse kruiden

“We vinden het leuk om te zien hoe klanten zicht ontwikkelen in de keuken. Eerder kwamen ze nog voor kant en klare boemboes. Dat zijn kruidenpasta’s om andere hete kip en curries mee te maken. Nu kopen ze meer verse kruiden om met een recept te koken. We zien dat ze meer energie en tijd steken in het koken en dat hun kookkunsten steeds beter worden.”

Lees verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Trendy vanaf dag 1

Wie glutenvrije en veganistische maaltijden of broodjes zoekt, kan al sinds de opening van de toko terecht aan het Admiraalsplein. “Dat deden we lang voordat die allergieën zo bekend waren. Ik kook hier met verse producten, dus ik weet precies wat er in onze gerechten zit. We hebben ook alles in huis om bijvoorbeeld lumper, spekkoek of pasteitjes te maken. Daarnaast zien we dat veel mensen interesse hebben in Thais, Japans en Koreaans eten. En rotiplaten zijn echte hardlopers in onze toko.”

Begin simpel

Voor de feestdagen tipt Vera om als beginnend kok niet de lat te hoog te leggen. “Ik zeg altijd: begin nu alvast een paar gerechtjes uit. Als je meteen een hele rijsttafel wilt maken, kan dat teleurstellend zijn. En begin nu alvast met inkopen doen. Veel houdbare producten kun je niet vroeg genoeg in huis hebben.”

Lees verder onder de foto’s.

Foto: Toko Y-von
Foto: Toko Y-von
Foto: Toko Y-von
Foto: Toko Y-von
Foto: Toko Y-von

Wereldreis in Dordt

“Het is mooi om nieuwe klanten te verwelkomen en te zien hoe zij de winkel te ontdekken. Er gaat hier een wereld voor ze open”, vertelt Vera. Loopt het water je al in de mond? Toko Y-von is van dinsdag tot en met zaterdag open: doordeweeks van 10.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Toko Y-von. Meer over Toko Y-von ontdekken?

Toko Y-von restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Admiraalsplein 7, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Toko Y-von Admiraalsplein Wielwijk - indebuurt Dordrecht

45 jaar Toko Y-von: ‘Ik kan een boek schrijven over alle familieverhalen die ik hier heb gehoord’

Heb jij ook zo genoten van de Pasar Malam? Dan moet je 19 tot en met 26 oktober zeker naar Toko Y-vo...

adv.