Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We haalden een tussendoortje bij de nieuwe Lunchroom Helena en dit kozen we

Door Lisanne Doff 4 juli 2020

Op een zonovergoten woensdagochtend zitten we weer voor het eerst na lange tijd op het kantoor van indebuurt Dordrecht. Maar dat houden we niet lang vol, want we willen de stad in. Tijdens ons tochtje, waarbij we foto’s maken en verhalen zoeken, komen we langs de nieuwe Lunchroom Helena. Tijd om een tussendoortje te halen!

Als je de lunchroom binnenkomt, is het eigenlijk veel groter dan je in eerste instantie denkt. Aan de linkerkant vind je de keuken en toonbank en in de rest van het pand staan tafeltjes. Buiten is er zelfs een terras aan het water! Het is erg warm buiten, dus we bestellen allebei een smoothie: José gaat voor bosvruchten en Lisanne voor mango. Op de toonbank liggen speciale koekjes die er wel erg lekker uitzien. Op de vraag wat het precies is, krijgen we te horen dat het cornflakes koekjes zijn. Oké, die moeten ook getest worden.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Smoothie bosvruchten, smoothie mango en cornflakes koekjes. | Foto: indebuurt Dordrecht

De smoothies worden vers voor ons gemaakt en we kijken hoe alle ingrediënten in de blender gaan. Onder andere mango, banaan, honing én Griekse yoghurt. Tijdens het wachten zien we dat eigenaressen Kim en Chia druk bezig zijn in de keuken en we kunnen van een afstandje kijken wat er wordt gemaakt. Hoe leuk is dat?!

De smoothies

Bij de eerste slok van de smoothies, is het eerste wat we tegen elkaar zeggen: ‘Ah, lekker fris.’ Het fruit is goed te proeven en de Griekse yoghurt en banaan hebben ervoor gezorgd dat je de dikkere textuur van een smoothie krijgt. Maar het is niet te dik, want het glijdt goed door het rietje en valt niet zwaar op de maag. Op een warme dag is dit zeker een aanrader. Per stuk betaal je €4,50.

Lees verder onder de foto. 

Cornflakes koekjes van Helena. | Foto: indebuurt Dordrecht

De cornflakes koekjes

De cornflakes koekjes zijn verrassend, vooral als je ze nog nooit eerder hebt gegeten. Er zitten vijf stuks in de verpakking en daar betaal je €2,50 voor. Ze voelen heel luchtig aan en als je erin bijt, lijkt de binnenkant een beetje op een schuimkoekje. Maar zo proeft het niet. Het deeg is heel knapperig en de smaak van cornflakes is duidelijk aanwezig. Ook zit er iets zoetigs in, wat komt door de stukjes fruit in het koekje. We waren niet meer in de lunchroom, dus konden niet vragen wat het is. Maar we gokken zelf op abrikoos. Dit tussendoortje van Helena is goedgekeurd.

Bekijk ook:

Chia en Kim Lunchroom Helena Voorstraat smalste huis

Coronacrisis hield Kim en Chia niet tegen: ze openden hun Lunchroom Helena

Heb je een supertof horecaconcept bedacht, zitten we opeens middenin de coronacrisis. Het overkwam C...

Caroline bezocht een nieuwe Chinese snackbar en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

Meer over Lunchroom Helena ontdekken?

Lunchroom Helena restaurants en horeca

Geopend12:00 - 19:00

Voorstraat 263, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

adv.