Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We bestelden een high tea bij No.38 City Bakery Café en dit kregen we

Door Lisanne Doff 8 juni 2019

Er zijn in Dordrecht genoeg plekjes om te highteaën, dus een keuze maken is nog best lastig. Uiteindelijk belandden we bij No.38 City Bakery Café. Dichtbij de winkels én een leuk klein winkeltje om te vertoeven.

Bij No.38 kun je vanaf 14.30 uur beginnen aan de high tea, dus staan we stipt op tijd klaar om aan te schuiven. De voorbereidingen zijn nog niet helemaal compleet, dus wordt er wat geschoven met tafeltjes. Maar als we eenmaal zitten, hebben we een gezellig plekje binnen in de winkel. We zijn niet de enigen die komen theeleuten, want het zaakje zit bijna meteen vol. Gelukkig is er voor de andere gasten nog plek in de verborgen tuin.

Yoghurt en scones

Van te voren wordt er gevraagd of het personeel rekening moet houden met allergieën, waarna we kunnen kiezen uit verschillende soorten thee. Onder andere de groene en witte thee klinken ons goed in de oren, dus wordt er een grote pot thee gevuld. De high tea start met een potje yoghurt, gevuld met muesli en vers fruit. Ook komen de scones direct op tafel, die erin gaan als koek. Ze zijn niet droog en dat zorgt voor een goedkeurend geluid.

De zoetige hapjes. | Foto: indebuurt Dordrecht
De hartige broodjes.| Foto: indebuurt Dordrecht

Hartige en zoete hapjes

Maar dan begint de échte high tea! Een plank met belegde sneetjes brood wordt op tafel gezet en de medewerker begint enthousiast te vertellen. Op twee sneeën brood zit tonijnsalade en sla, er ligt één broodje carpaccio en er is een bruin sneetje met kip en avocado. Van de plank met zoetige hapjes beginnen we te glunderen. Er liggen oreotaartjes, stukken cheesecake, kwarktaart, kokoskoekjes, aardbeien, meringuetaart en grote stukken chocoladetaart op ons te wachten. De favorieten van de dag zijn de kleine stukjes cheesecake, kwarktaart en het broodje carpaccio. Het enige minpuntje is dat we vlak naast het luidruchtige keukentje zitten, waardoor de gesprekspartner soms niet te verstaan is. Een andere plek heeft de volgende keer onze voorkeur.

De prijs

Per persoon zijn we €19,95 kwijt en daar krijg je veel verschillende lekkernijen voor. Er wordt niet zuinig gedaan met de grootte van de stukken en na twee uur zitten we zó vol dat de chocoladetaart er niet meer bij kan.


Meer over No.38 City Bakery Café ontdekken?

No.38 City Bakery Café bakkers

Gesloten09:00 - 17:00

Nieuwstraat 38, Dordrecht

Bekijk meer:bakkers

Lees ook: 

BRUT - Food & Wine Bar - indebuurt Dordrecht

We aten vlees noch vis bij Brut Burgers & Steaks en zo liep dat af

Lekker uit eten gaan lukt wel in Dordrecht. Daarover lees je regelmatig op indebuurt. Maar kun je oo...
CUCU Foodbar Dordrecht

Caroline at in de nieuwe lunchroom CUCU Foodbar en dat ging zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

adv.