Nieuw! Claudia en Mike openen een biowinkel mét take away-maaltijden
Avocadotaart met citroen en limoen, een broodje met mozzarella gemaakt van noten of zoete balletjes met dadel, amandel, sinaasappel en…
Op de Voorstraat-West zit sinds begin mei de ecobewuste winkel Bio Bodega. Het is een winkel, restaurantje en take away in één. Ook kun je op vrijdag en zaterdag terecht voor een kop koffie met gebak of een lunch. We gingen langs en aten een aantal lekkernijen.
Claudia en Mike van Bio Bodega willen laten zien hoe lekker en simpel gezond eten is. Ze hebben veel vegetarische en vegan opties en gebruiken producten die goed zijn voor je darmflora.
Het zonnetje schijnt als we op het kleine terrasje plaatsnemen. Op tafel worden twee schaaltjes gezet. Eén schaal met drie samples en een schaal met zoete lekkernijen. De schaal met samples wordt normaal niet geserveerd, maar laat een paar opties zien die je op een broodje kunt bestellen. Het brood dat ze bij Bio Bodega gebruiken, komt van bakkerij Samen. Claudia maakt zelf de toppings voor op het brood.
De tekst gaat verder onder de foto >>
Helemaal links zie je een sample met kimchi. Kimchi is een Koreaans gerecht en wordt op dezelfde manier gefermenteerd als zuurkool. Claudia heeft ook wortel, lente-ui, een zuurtje en pepertje toegevoegd om de smaak intenser te maken. Het proeft zuur, een beetje pittig maar ook fris en knapperig.
In het midden ligt een zelfgemaakte mozzarella met tomaten. De mozzarella is voor 95 procent van noten gemaakt, maar heeft wel de smaak en textuur van kaas. Je merkt bijna geen verschil, behalve dat deze mozarella nóg zachter is.
Rechts op het schaaltje ligt een salsa gemaakt van tomaten, ui, knoflook en chipotle. De smaak van tomaat is duidelijk aanwezig en wordt geaccentueerd door de smaak van brood, in de vorm van breadsticks.
Je kunt verder lezen onder de foto >>
Mike maakt graag zoete lekkernijen en heeft flink uitgepakt. Links op de schaal liggen energy balls gemaakt van dadel met sinaasappel, amandelen en kokos. Als je een hap neemt proef je de sinaasappel heel subtiel, waarna de smaak steeds aanweziger wordt.
In het midden ligt de miljonairscake, gemaakt van amandelkoek met een heerlijke laag Tony’s Chocolonely. Ook zit er karamel in de cake. Mike vertelt dat die van dadels is gemaakt.
Rechts op de schaal ligt één van onze favorieten. Dat is de avocadotaart met citroen en limoen. De bodem is crunchy en de topping is romig, fris en zoet. Maar niet té zoet. Je proeft de citroen en limoen, maar de avocado niet. Een echte aanrader!
Wil je zelf bij Bio Bodega langs? Dat kan op vrijdag van 11.00 tot 14.00 en van 16.00 tot 17.00 uur. En op zaterdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Binnenkort gaan ze ook op bestelling werken voor later op de avond.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken