Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline deed mee met de WijnSpijs Wandeling en dat verliep zo

Door Caroline Bijl 16 februari 2020

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze deelnemer aan de WijnSpijs Wandeling door het centrum van Dordrecht.

Vorige week zondag was echt even ‘cheat day’ voor mij. Ik ben normaal gesproken best wel kritisch op wat ik eet en drink, maar op deze dag of beter gezegd op deze middag, liet ik dit allemaal even los. Heerlijk. Soms mag dat weleens, toch? Oké, ik had één dieet wens: liever geen vis. Maar voor de rest: Bring it on!

Professionele app en 6 mooie restaurants

Inclusief eetmaatje en storm was ik op deze onstuimige zondagmiddag namelijk deelnemer aan de WijnSpijs Wandeling door Dordrecht. Voor mij een nieuw concept. Na het zien van de professionele app en de deelnemende restaurants die op de wandelroute lagen, was ik meteen om. Hier wilde ik zeker aan deelnemen! Via de gebruiksvriendelijke app regel je als foodie je ticket, wordt de route van zes restaurants vastgesteld en scan je elk bezoek met één eenvoudige klik op je mobiel. Een kind kan de was doen. Ons culinaire avontuur begon op de Singel bij Ferdinands, vervolgens gingen we onder begeleiding van storm ‘Ciara’ richting Restro Bellevue, Strada del Vino, Bistro Twee33, Brut Food & Wine Bar, om af te sluiten bij Restaurant De Crimp. Wat we daar allemaal gegeten hebben? Lees maar even mee.

Tekst gaat verder onder de foto

WijnSpijs Wandeling bij Ferdinands | Foto: Caroline Bijl

Optimaal gepresteerd

Het was echt genieten. Alle restaurants hebben in mijn ogen optimaal gepresteerd. Er waren heerlijke, middelgrote en goed doordachte gerechtjes met bijpassende wijnen. Alles was mooi en verzorgd opgemaakt. De grootte van de porties waren bij elke locatie prima voor elkaar. Niet te klein en niet te groot zodat je voldaan, maar nog met genoeg lekkere trek op weg ging naar het volgende restaurant. Ook op de bediening viel weinig aan te merken: bij elk glas wijn en elk gerecht werd keurig tot in detail de herkomst en specifieke ingrediënten met passie en kennis toegelicht.

Tekst gaat verder onder de foto

WijnSpijs Wandeling bij Restro Bellevue | Foto: Caroline Bijl

De eerste 3 culinaire stops

Bij Ferdinands begon het meteen goed met een romige en smaakvolle vegetarische ‘oeuf compot’ van onder meer knolselderij, groene kaviaar en crème fraîche. Met een heerlijk zoetig broodje en een lekkere frisse en lichte witte wijn. Zoals gezegd: een goed begin! We vervolgden onze weg richting Restro Bellevue (in een mooie vernieuwde eetzaal op de begane grond van Hotel Bellevue): hier mochten we genieten van een heerlijke malse en sousvide bereide ‘gekonfijte rundermedaillon’ met onder meer bospaddenstoelen, pastinaak en krokante aardappel. Lekker hartig, niet te zout en dit in combinatie met een mooie volle en zachte rode wijn uit Portugal. Vanwege de storm die steeds heviger werd, waren we blij dat de volgende culinaire stop slechts een kleine 200 meter verderop was: Strada del Vino met een vegetarische ‘compot van venkel met radijs’. Een heerlijk licht en fris gerecht met een bijpassende fruitige volle zoete witte wijn van groene appels, peren en witte bloesem. Perfect getimed zo net na het vleesgerecht van Restro Bellevue.

De tekst gaat door onder de foto

WijnSpijs Wandeling bij Bistro 233 | Foto: Caroline Bijl

Ons culinaire hoogtepunt

Vanaf Strada del Vino was het zo oversteken naar het volgende restaurant: Bistro 233. En hier werd toch wel ons persoonlijke culinaire hoogtepuntje van de dag geserveerd: een heerlijke malse en goed bruin gegaarde ‘Gelakte varkenswang’ met hazelnoot, pastinaak, gesnipperde kruidkoek en een heerlijke jus van ahornsiroop. Wat een prachtige combinatie van hartig en een subtiel vleugje zoetigheid! Een ware traktatie voor elke culinaire liefhebber. Hier klopte namelijk alles: zowel de presentatie als de smaken, samen met de krachtige op eikenhout gerijpte GSM wijn (Grenache, Syrah & Mourvèdre). Na dit hoogtepunt werd ons bij Brut Food & Wine Bar een lekkere lamskotelet voorgeschoteld op een bedje van koude bulgur (gelukkig niet te droog): lekker pittig van smaak en niet vet (heel goed gedaan!). Ook hier werd de wijn afgestemd op het gerecht, want deze had ook een wat pittige ‘afdronk’.

De tekst gaat door onder de foto

WijnSpijs Wandeling bij BRUT Food & Wine Bar | Foto: Caroline Bijl

Als afsluiter

En ‘last but not least’ mochten we deze geweldige culinaire route vol heerlijke spijzen en wijnen afsluiten bij Restaurant De Crimp. Een zeer degelijke ‘steak tartaar’ met puntjes van avocado. Ondanks dat het hartige gerechtje op Aziatische wijze was bereid had het toch een heerlijke zachte en zoetige smaak. Heel bijzonder. Tevens was de op houtsnippers gerijpte Chardonnay met een vleugje vanille mooi rond en vol. Een waardige afsluiter.

Mijn ‘mede-foodie’ en ik hebben geweldig genoten van deze bijzondere culinaire wandeling door de Dordtse binnenstad. Een mooi concept dat je als echte Bourgondiër niet mag missen. Het is een unieke en gezellige manier om samen met andere liefhebbers van lekker eten, kennis te maken met mooie gerechten en wijnen die Dordrecht te bieden heeft.

Loopt inmiddels je het water ook in de mond? Check dan deze website. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wandeling op 19 juli en op 29 november. Alvast bon appetit!

Disclaimer: Caroline heeft de WijnSpijs Wandeling gratis gekregen. 

Meer zoals dit artikel:

Caroline at haar favoriete puddingbroodje en vertelt waar je ze kan halen

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

We bestelden sushi bij Shabu to Go en zo zag dat eruit

You love it or you hate it, maar sushi kun je in Dordrecht bij veel plekken eten of bestellen. Het i...
pleintje

Caroline at Sigara Börek en dat smaakte zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

adv.