Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at Yellow Velvet taart en dat smaakte zo

Door Caroline Bijl 10 augustus 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij de Stads-lekkernij op de Voorstraat.

Het stond al een tijdje op de planning. Naar aanleiding overigens van een mail van een enthousiaste lezer. Het betrof deze keer de Stads-lekkernij op de Voorstraat. Ik zou er de niet te versmaden taart moeten proberen, volgens de lezer. Als liefhebber van taart klonk me dit natuurlijk als muziek in de oren. En ik ben er inmiddels geweest hoor. Lees je weer mee?

Het kleine zusje van

De Stads-lekkernij is het kleine zusje van de Stadsbranderij die in de Vriesestraat voor allerlei lekkers zorgt. De Stads-lekkernij is een leuk, smal maar oh zo gezellig koffiezaakje waar ik op een zaterdagmiddag even ben binnengewipt voor een cappuccino en een stukje taart. Ik was wel weer eens toe aan wat zoetigheid, vond ik zelf. Heerlijk hoe je daar op een van de bankjes in alle rust even kunt relaxen onder het genot van wat lekkers. En wat een aangename verrassing dat ze er ook taart hebben van één van mijn favoriete taartenbakkers, namelijk Dudok uit Rotterdam!

De tekst gaat verder onder de foto. 

Yellow Velvet Taart-Stadslekkernij
Yellow Velvet Taart | Foto: Caroline Bijl

Geen mierzoete suikerbom

Dudok is een van de bakkers die de lekkerste cheesecake maakt, maar deze keer wilde ik eens iets nieuws proberen. Het is altijd goed om je culinaire horizon te verbreden, toch? En dat pakte ook deze keer weer meer dan goed uit, want de Yellow Velvet taart was voortreffelijk. In deze taart vind je onder een laag cream cheese en gele chocoladekrullen, enkele lagen gele sponge cake met tussenlagen van abrikozen, passievrucht en cream cheese. En tot mijn grote verbazing was het qua smaak totaal niet de mierzoete suikerbom die ik bij voorbaat had ingecalculeerd. En dat was een fijne constatering kan ik je vertellen. Zoet is namelijk prima, zolang je er maar niet het woordje ‘te’ voor hoeft te plaatsen. Ik zou durven zeggen dat de Yellow Velvet taart een heerlijke combi van zoet en fris is. De laagjes cake zijn luchtig en smelten als het ware op je tong! Echt ontzettend lekker. En zeg nou zelf: het is toch ook gewoon een prachtig stukje taart om te zien? Ben je binnenkort in de stad? Dan zou ik gewoon even een ‘bakkie’ gaan doen bij de Stads-lekkernij met zo’n overheerlijk stukje Yellow Velvet taart! Check!


Meer over De Stads-lekkernij ontdekken?

De Stads-lekkernij koffiebars

Gesloten09:00 - 17:00

Voorstraat 452, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

Lees ook: 

Caroline at een héle grote pannenkoek en dat zag er zo uit

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
No.38 City Bakery Café Dordrecht

We bestelden een high tea bij No.38 City Bakery Café en dit kregen we

Er zijn in Dordrecht genoeg plekjes om te highteaën, dus een keuze maken is nog best lastig. Uiteind...
Zusjes Dordrecht

Caroline at een Vegan Tosti en dat smaakte zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

adv.