Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at ‘rainbowtaart’ en dat zag er zo uit

Door Caroline Bijl 19 oktober 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Coffeelicious in de Wijnstraat.

Het stond helemaal niet in de planning deze keer. Ik bedoel taart eten bij een van de populairste ‘Breakfast & Lunchrooms’ van Dordrecht. Hoewel ik een stukje goede taart altijd kan waarderen, was ik eigenlijk meer in de ‘mood’ voor iets hartigs. Maar toen ik plots die aantrekkelijke Facebook-post voorbij zag komen, kon ik natuurlijk niet anders. Je vraagt je nu natuurlijk af waar ik het in vredesnaam over heb. Nou, dat zal ik je vertellen.

Compleet getriggerd

Nee, iets hartigs zou het zeker niet worden. Daar bestond geen twijfel meer over. In tegendeel: het werd een perfecte traktatie voor de echte zoetekauw. Ik werd namelijk compleet getriggerd door een prachtig en kleurig stukje taart dat ik voorbij zag komen op de Facebookpagina van Coffeelicious in de Wijnstraat. En aan de oproep om snel te komen proeven, heb ik natuurlijk direct gehoor gegeven. Het was op die dag ‘Coming Out Day’ en voor de gelegenheid had ‘cakeboss chef’ Joan een speciale Rainbowtaart gebakken. Hoe fantastisch is dat?!

De tekst gaat verder onder de foto. 

Caroline at rainbowtaart en dat kwam hierdoor
Rainbowtaart bij Coffeelicious | Foto: Caroline Bijl

Taarten bakken, dat kunnen ze!

Zoals ik al zei: het was zoet, héél zoet. Maar goed, je eet rainbowtaart of niet, toch? Het enorme stuk taart was opgebouwd uit verschillende lagen cake in de kleuren van de regenboog en afgewerkt met een stevige laag witte chocoladecrème, waarin de vanillesmaak goed tot uiting kwam. En ‘on top’ wat kleine zoete snoepjes. Alleen al van het kijken naar dit stuk(je) taart, wordt een mens vrolijk en blij. Grappig om te constateren dat de verschillende kleurenlaagjes cake verschillend smaakten en ook verschilden in zoetheid. Hoe lager je kwam hoe minder zoet het werd. De cake was verder zacht en lekker luchtig. Tja, taarten bakken, dat kunnen ze wel bij Coffeelicious. En ook ‘big thumbs up’ voor dit mooie gebaar naar de ‘regenboog community’. Mijn waardering hebben jullie! En voor alle zoetekauwen: ik hoorde dat de rainbowtaart nog een keertje gebakken wordt, dus snel even langsgaan om van dit kleurige culinaire kunstwerkje te genieten.

Lees ook: 

Caroline at een customized snack en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

We bestelden sushi bij Shabu to Go en zo zag dat eruit

You love it or you hate it, maar sushi kun je in Dordrecht bij veel plekken eten of bestellen. Het i...
De stads-lekkernij Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Caroline at Yellow Velvet taart en dat smaakte zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

Meer over Coffeelicious Dordrecht ontdekken?

Coffeelicious Dordrecht cafés

Gesloten09:00 - 16:45

Wijnstraat 182, Dordrecht

Bekijk meer:cafés

adv.