Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at kip bites bij Het Magazijn en dat zag er zo uit

Door Caroline Bijl 30 november 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Restaurant Het Magazijn op de Voorstraat.

Vanaf de eerste hap ben ik er lyrisch over geweest. De mensen om mij heen kunnen mijn ‘over-enthousiasme’ voor deze snack zeker beamen. Geen verrassing dus dat ik dit deze week met je wil delen, want dit moet je echt geproefd hebben. En ja, je raadt het vast al: het gaat om iets met kip!

Portie Crispy Chicken

Het begon met even één drankje doen bij het altijd drukke en gezellige Restaurant Het Magazijn op de Voorstraat. De perfecte plek om op zaterdagmiddag na het shoppen de avond goed in te luiden met een drankje en (natuurlijk) een hapje. In goed gezelschap welteverstaan. Staat er iets met kip op het snackmenu, dan kan ik je garanderen dat dit zonder twijfel door mij geproefd wordt. Mijn oog viel dan ook meteen op het ‘Bites’ menugedeelte en dan met name op: ‘Portie Crispy Chicken’.

Gewoon compleet

Er kwam een mooi schaaltje op tafel met wat bleek een van de beste kipstukjes die ik in de afgelopen jaren heb mogen eten. Heerlijke malse kip gewikkeld in een dik en stevig krokant jasje. Knapperig van buiten, maar zodra je je tanden erin zet, voel en proef je de smaakvolle zachte kipvulling; kip die perfect op smaak gemarineerd is en waar je na de eerste hap alleen nog maar meer van wilt. De kip is zorgvuldig (zonder overdaad) besprenkeld met een licht pikant sausje en wordt gecompleteerd met wat bosui, groenten en sesam. Wat een combi zeg! Deze kipsnack is gewoon compleet en om je vingers bij af te likken. De perfecte ‘crispy chicken bites’! Meer superlatieven kan ik er niet voor bedenken!

Tekst gaat door onder de foto

Crispy Chicken | Indebuurt Dordrecht
Crispy Chicken bij Restaurant Het Magazijn | Foto: Caroline Bijl

Ook als lunchgerecht

En of dat nog niet genoeg is, kun je deze heerlijke kipstukjes ook nog eens als lunchgerecht bestellen. In dat geval wordt de kip geserveerd als een Crispy Chicken Burger op een lekkere brioche bun. Goede keuze om de hartige krokante kip te combineren met zo’n lekker zacht en zoetig broodje. Thumbs up voor Restaurant Het Magazijn!

Crispy Chicken Burger | Indebuurt Dordrecht | Caroline Bijl
Crispy Chicken Burger | Foto: Caroline Bijl

Meer over Het Magazijn ontdekken?

Het Magazijn speciaalzaken

Geopend10:00 - 00:00

Voorstraat 180, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook: 

Caroline at bij het nieuwe restaurant Boi Gordo en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

We bestelden een Magic Box bij Odin en dit kregen we

Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Hartstikke zonde....

Caroline at voor het eerst bij Nobel’s Pakhuis en dit bestelde ze

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

adv.