Caroline at in de nieuwe lunchroom CUCU Foodbar en dat ging zo

Door Caroline Bijl 18 mei 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij de CUCU Foodbar op de Voorstraat.

Wordt er ergens een nieuwe lunchroom of restaurant geopend in Dordt, dan houd ik mijn oren natuurlijk gespitst. Lekker eten kunnen we namelijk niet genoeg hebben op ons eiland. Laat die foodie-to-do-lijst van mij maar groeien. Zeker als het een nieuw Indonesisch of nog specifieker, een Moluks restaurant betreft. Waar ik deze keer geweest ben? Laat me je dat vertellen.

Balen

Ik moet bekennen dat ik er best van baalde, toen het officieel werd dat Koffiebar Heer & Meester op de hoek van de Voorstraat besloten had haar deuren te sluiten. Daar ging mijn leverancier van een van de beste cheesecakes in Dordrecht. Ontzettend jammer, maar zo gaat dat af en toe helaas. Gelukkig werd de teleurstelling meer dan goed gemaakt door de aankondiging van een nieuw Moluks-Indonesisch restaurant. De CUCU Foodbar zou haar intrek nemen in het mooie pand op de hoek. De naam van het restaurant klonk al veel belovend. Dus dit beloofde hopelijk ook veel goeds voor het eten.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Soto Ayam bij CUCU Foodbar
Soto Ayam | Foto: Caroline Bijl

De ultieme test

De menukaart van de CUCU Foodbar is een mooie lijst met typisch Indonesische en Molukse ontbijt- en met name lunchgerechten. Deze zijn onder meer voor take away maar kunnen ook genuttigd worden in het nog steeds sfeervolle en gezellige, kleine restaurant. Het uitzicht op de historische binnenstad blijft er natuurlijk ook fantastisch. In de Indonesische (of daaraan gerelateerde) keuken bestaat de ultieme test voor mij altijd uit het checken van de Soto Ayam, een heerlijke kippensoep. Voor een sublieme versie mag je me ’s nachts altijd wakker maken!

Kippensoep en ‘guilty pleasures’

De soto ayam in de CUCU Foodbar komt op tafel in een flinke soepkom. Ongetwijfeld bedoeld als een volledige lunchmaaltijd. De smaak is echt voortreffelijk; gewoon zoals een soto ayam hoort te smaken. Heerlijke kippenbouillon, getrokken stukjes kip, gebakken uitjes, een ei, prei, taugé, wat fijne mie en afgemaakt met lekkere knapperige emping. De soep was verrassend voller en romiger dan ik gewend ben. Door de kokosmelk en het gebruik van kemiri krijgt de soep heel subtiel een bijzondere eigen smaak. Ontzettend lekker. Prima gedaan CuCu Foodbar! Oké, ik geef toe: bij soto ayam alleen is het niet gebleven. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb ook de rissole (een van CUCU’s ‘guilty pleasures’) geprobeerd. Hoe dat smaakte? Ik zou gewoon even langsgaan en het zelf ervaren. CUCU Foodbar, jullie hebben in mij in ieder geval een fan erbij!

Rissole bij CUCU Foodbar
Rissole bij CUCU Foodbar | Foto: Caroline Bijl

Meer over CUCU Foodbar ontdekken?

CUCU Foodbar lunch

Gesloten11:00 - 19:00

Voorstraat 489, Dordrecht

Bekijk meer:lunch

Lees ook: 

CUCU Foodbar Dordrecht - Voorstraat - indebuurt Dordrecht.jpg

Foodies opgelet: hier eet je binnenkort Indonesisch. Selamat makan!

Heb je zin in rendang vlees, gado gado, sateh ajam en authentieke spekkoek, dan kun je je geluk niet...

Caroline bestelde een echte panini klassieker en dat zag er zo uit

Caroline at een ‘customized’ pizza en dat verliep zo

adv.