Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at haar favoriete puddingbroodje en vertelt waar je ze kan halen

Door Caroline Bijl 8 februari 2020

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Bakkerij Korteweg in Sterrenburg.

Ik ben een liefhebber van luxe liflafjes, een uitgebreid 5-gangen diner en mooie opgemaakte borden. Daar doe je me altijd een groot plezier mee. Desalniettemin kan ik vaak net zo intens genieten van een alledaags broodje of de meest simpele snack. Ik heb het vaker gezegd: soms geldt echt de regel ‘less is more’. Wat ik deze keer gesnackt heb? Lees weer even met me mee.

Verantwoord

Ik eet ze eigenlijk al jaren. Deze broodjes. Ze zijn bijna bij elke bakkerij wel te verkrijgen. Op het eerste gezicht is er niks spannends of super culinairs aan, maar ze blijken wel ontzettend gewild en populair te zijn. Het is me namelijk nog nooit gelukt om er eentje te kopen in de middaguren. Wil ik verzekerd zijn van zo’n lekker broodje dan moet ik echt op tijd in de ochtend op pad. Om wat voor broodje het dan gaat? Nou gewoon heel simpel: een puddingbroodje! Een van mijn favoriete (en enigszins verantwoordde) broodjes. Verantwoord in de zin dat het relatief minder calorieën en vet bevat dan een gemiddeld stuk taart. Mooi meegenomen, toch?

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Bakker Korteweg in Sterrenburg

Verhouding tussen brood en pudding

En in Dordt kun je de lekkerste versie van het puddingbroodje (in mijn optiek) krijgen bij Bakkerij Korteweg. Het is om te beginnen een heerlijk dun broodje dat op het eerste gezicht doet denken aan een pitabroodje. Moet je je doorgaans bij de meeste andere puddingbroodjes eerst door een ‘deegig’ wit broodje heen bijten voordat je bij de pudding belandt, bij de versie van Korteweg is de verhouding tussen brood en pudding eigenlijk perfect. Vanaf de eerste hap proef je meteen een heerlijk zacht maar ook knapperig stukje brood met lekkere luchtige en romige banketbakkersroom. En die is gelukkig niet te zoet. Het is om je vingers bij af te likken. Dat ik hier alleen ‘on top’ de poedersuiker mis, doet verder niks af aan het smaakvolle resultaat dat Bakkerij Korteweg hier weet te creëren met zoiets simpels als een puddingbroodje. Goed gedaan Bakkerij Korteweg! Ik zal deze zalige puddingbroodjes altijd blijven eten!

Meer over eten en drinken:

8 x deze Dordtse lekkernijen moet je écht een keer gegeten hebben

Als je gek op eten bent, zit je in Dordrecht goed. We hebben super veel restaurants en eettentjes en...
pleintje

Caroline at Sigara Börek en dat smaakte zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Broodjeszaak Caïro

7 x dit zijn de favoriete eetplekken van locals

We boffen maar dat we in Dordrecht wonen, want er zijn zoveel fijne eettentjes in onze stad. In dit ...

Meer over Bakkerij Korteweg Sterrenburg ontdekken?

Bakkerij Korteweg Sterrenburg bakkers

Geopend08:30 - 18:00

Winkelcentrum Sterrenburg, Dordrecht

Bekijk meer:bakkers

 

adv.