Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een ‘waanzinnig lekkere’ chocoladetaart en dat smaakte zo

Door Caroline Bijl 14 september 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Restaurant Het Magazijn op de Voorstraat.

Ken je de film ‘Mathilda’ gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl? Aan die film moet ik nou altijd denken als ik een chocoladetaart zie. Je weet wel: dat iets te stevige jongetje dat door het gemene schoolhoofd gedwongen wordt om een complete chocoladetaart naar binnen te werken. Geen zorgen! Ik ben niet gedwongen om zo’n joekel van een chocoladetaart in zijn geheel te verorberen, maar ik heb wel genoten van een fantastisch stukje chocoladetaart. Hier ergens in het centrum van Dordt. En ik zal je vertellen waar!

Een nieuwe kans

Koffieleuten doe ik maar al te graag. En meestal draait het er op uit dat er dan ook wat lekkers bij besteld wordt. Ik ben er dan toch, zal ik maar zeggen. En daar had ik deze keer (ondanks de calorieën) totaal geen spijt van. Meestal ben ik een beetje huiverig als het om chocoladetaart gaat: voor mij is het vaak te vet, te zwaar en veel te zoet. Ik geef meestal de voorkeur aan andere smaakjes. Toch wilde ik chocoladetaart weer eens een kans geven. En wat werd ik meer dan aangenaam verrast door het chocoladetaartje van Restaurant Het Magazijn.

De tekst gaat verder onder de foto.

Chocoladetaart bij Restaurant Het Magazijn | Foto: Caroline Bijl

Bijna niet uit te leggen

Eerlijk waar. Wat heb ik enorm genoten van dit ultieme stukje taart. De textuur van zowel de chocola als het deeg was subliem. Niet te stevig, maar zeker ook niet te zacht. Gewoon heerlijk luchtig, waardoor het leek alsof de taart op je tong smolt. Wie wil dat nou niet? En die chocola: oh zo lekker! Gelukkig geen ‘overload’ aan zoet, maar de chocolade was perfect afgestemd op mijn smaakpapillen. Het is eigenlijk niet uit te leggen hoe waanzinnig lekker het was. Er zit dus maar één ding op voor jullie lezers: snel naar Restaurant Het Magazijn en zo’n lekker chocoladetaartje bestellen. En genieten! Wedden dat jullie net zo enthousiast raken als ik? Alvast eet smakelijk!


Meer over Het Magazijn ontdekken?

Het Magazijn speciaalzaken

Geopend10:00 - 00:00

Voorstraat 180, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees meer van Caroline:

pasar malam

Caroline at een sateetje op de Pasar Malam en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
De stads-lekkernij Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Caroline at Yellow Velvet taart en dat smaakte zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

Caroline at een héle grote pannenkoek en dat zag er zo uit

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

adv.