Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een pita kip en zo ziet dat eruit

Door Caroline Bijl 27 juni 2020

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Ammos op de Groenmarkt.

Ze zeggen weleens dat de mooiste dingen voorbijkomen als je er niet naar zoekt. In ‘foodie termen’ dan niet de ‘mooiste’ maar natuurlijk wel de ‘lekkerste’ dingen. En dat is nou precies wat me afgelopen week is overkomen. Ik zal je vertellen wat voor lekkers ik deze keer heb genuttigd.

Onverwachts

Ik loop er wekelijks meerdere keren voorbij, maar opeens had het onverwachts mijn volledige aandacht. Ik heb het over de menukaart van Restaurant Ammos op de Groenmarkt. Ik ben er dol op hoor, Grieks eten, en ook de geur van een verse pita met gyros doet me absoluut watertanden. Ondanks dat probeer ik de consumptie van (varkens)vlees te beperken tot speciale gelegenheden. Maar wat zag ik nu? Bij Restaurant Ammos hebben ze dus ook een pita met kipfilet op het menu staan. En als take-away welteverstaan! Zoals je weet ben ik gek op kip, het enige stukje vlees dat ik nog echt eet. Dus deze ben ik vol verwachting gaan proeven.

De tekst gaat verder onder de foto

Caroline at een pit kip | Indebuurtdordrecht
Hippe tas van Restaurant Ammos | Foto: Caroline Bijl

Noemenswaardig

En dat pakte goed uit. Restaurant Ammos heeft me zeker niet teleurgesteld. De pita kip kreeg ik mee in een plastic bakje en in een hippe, eigentijdse papieren tas. Het pitabrood was geurig en lekker vers; belegd met de vertrouwde tzatziki saus (zo lekker en gelukkig niet te overdadig), stukjes ui, wat frisse blaadjes sla en een perfect gegrilde kipfilet. En ik zeg ‘perfect gegrild’, want de kip was heerlijk mals gegaard van binnen en goed bruin van buiten. Dit is zeker noemenswaardig, want helaas ik moet maar al te vaak verbrande stukjes van gegrilde gerechten schrapen. En dat typische ‘barbecue’ smaakje, heerlijk! Chapeau Restaurant Ammos! Een echte aanrader en dus snel gaan proeven zou ik zeggen! Alvast eet smakelijk.

Caroline at een pita kip | Indebuurt Dordrecht
Pita Kip van Restaurant Ammos | Foto: Caroline Bijl

Lees ook:

Caroline bezocht een nieuwe Chinese snackbar en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Piacere Italiano

Caroline bestelde een goede takeaway voor haar ‘verjaardagsetentje’ en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
verrassingsmenu menu van de chef dordrecht

Caroline deed mee met de WijnSpijs Wandeling en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

Meer over Grieks Mediterraans restaurant Ammos ontdekken?

Grieks Mediterraans restaurant Ammos restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 23:45

Groenmarkt 82, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.