Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een héle speciale slagroomtaart en dat kwam hierdoor

Door Caroline Bijl 4 januari 2020

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij banketbakkerij Van der Sterre in de Vriesestraat.

De dagen rond kerst zijn ideaal voor elke foodie. En uiteraard ook voor deze lekkerbek hier. Gezellig tafelen en genieten van culinaire hoogstandjes in een mooi restaurant. Of gewoon ouderwets gezellig lekker gourmetten met de gehele familie. Het maakt niet uit wat, iedereen heeft zo zijn eigen culinaire kersttradities. Ook mijn familie. En daar wil ik het deze keer graag met je over hebben.

Eén ding mag nooit ontbreken

In mijn familie zijn we eigenlijk best makkelijk als het om tradities gaat. Met kerst proberen we het vooral zo relaxed mogelijk te houden. Er is echter één ding dat nooit mag ontbreken en dat is de traditionele kerst slagroomtaart. Een traditie die in mijn familie vele jaren teruggaat. Eigenlijk kan ik me geen kerst heugen zonder dat deze speciale slagroomtaart werd besteld bij Banketbakkerij Van Der Sterre. Vanaf mijn kindertijd wordt de taart elk jaar met gejuich en vooral ook met bewondering in ons huis verwelkomd. Een superlekkernij die ik ook nu nog steeds associeer met speciale gelegenheden.

De tekst gaat verder onder de foto

Slagroomtaart Van Der Sterre | Indebuurt Dordrecht
Slagroomtaart van Banketbakkerij Van Der Sterre | Foto: Caroline Bijl

Zonder jam maar mét chocolade rand

Wat er dan zo speciaal is aan deze slagroomtaart? Nou, dat zal ik je vertellen. Deze taart is in zijn categorie niet te overtreffen. Allereerst ziet hij er altijd prachtig uit. Maar daar blijft het niet bij. De standaarduitvoering is qua smaak al optimaal, maar natuurlijk zou ik geen echte foodie zijn als ik er niet wat extra eisen aan zou stellen. Namelijk dit. Het dunne laagje jam dat standaard tussen de lagen cake zit, wordt op ons verzoek altijd weggelaten met als resultaat: heerlijke laagjes cake afgewisseld met slagroom (met hier en daar een verfrissend mandarijntje) die véél minder zoet zijn en véél beter tot hun recht komen. En zó geweldig luchtig. Maar dan! De standaard rand van de taart wordt door ons ook altijd aangepast: geen droge nougatine, maar perfecte dunne subtiele chocolade vlokjes. Gewoon heaven! Dit is in mijn ogen dé perfecte slagroomtaart. Het zal vast geen verrassing zijn dat het deze kerst voor mij niet bij één slagroompuntje is gebleven. Banketbakkerij Van Der Sterre maakt deze slagroomtaart overigens het hele jaar door. Als ik jou was zou ik er gewoon eentje bestellen. Alvast eet smakelijk en een gelukkig nieuw jaar!

Lees ook: 

pleintje

Caroline at Sigara Börek en dat smaakte zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Broodcafé Jaap

We bestelden een ontbijtje bij Broodcafé Jaap en dit kregen we

Op een zonovergoten ochtend belandden we om 08.00 uur 's ochtends bij Broodcafé Jaap aan de Johan de...

Caroline at bij het nieuwe restaurant Boi Gordo en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
[comany]


Meer over Banketbakkerij & Konditorei Van der Sterre ontdekken?

Banketbakkerij & Konditorei Van der Sterre

bakkers

Geopend08:30 - 17:30

Vriesestraat 97, Dordrecht

Bekijk meer:bakkers

adv.