Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een ‘customized’ pizza en dat verliep zo

Door Caroline Bijl 23 maart 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Restaurant Post.

Lekker eten associeer ik altijd met gezelligheid, in gezelschap van fijne vrienden en familie een hapje eten. Niks is leuker dan een spontane date met een goede vriendin om weer eens lekker bij te kletsen tijdens een smakelijke lunch. De vraag is altijd: waar hebben we trek in en op welke locatie gaan we de inwendige mens deze keer verzorgen? Gelukkig woon ik om de hoek bij een van de hipste en meest culinaire plekken van dit moment in Dordrecht. De keuze was dus snel gemaakt.

De klant is nog echt koning

Ik heb het over Restaurant Post. En ondanks dat het nog best fris was op deze dag, installeerden we ons als enigen dapper op het (verwarmde) terras. Aan keuze geen gebrek op de menukaart van Post. Zelf vind ik het altijd ontzettend aangenaam als restaurants zich flexibel opstellen indien een echte lekkerbek zoals ik trek heeft in iets dat niet meteen op de kaart te vinden is. Het gevoel dat de klant nog echt koning is, kom je niet vaak meer tegen. Wat ik voor lekkers in gedachten had op dat moment? Dat zal ik je vertellen.

‘Customized’ pizza | Foto: Caroline Bijl

Weer iets met kip

Het zal je niet verbazen dat ik trek had in iets met kip ….. en in pizza. Maar een pizza met kip-topping stond niet op het menu. Dit was totaal geen probleem voor Post en werd ter plekke geregeld. Na een kleine vijftien minuten wachten, werd mij een heerlijke pizza geserveerd met tomatensaus, mozzarella, tomaten, basilicum en heerlijke stukjes geroosterde kippendij. Eigenlijk een pizza Margherita maar dan ‘customized’. Wat een top idee! De pizza had een perfecte maat voor de lunch: niet te groot of te overdadig en zeker ook niet te klein.

Permanent op de menukaart?

De bodem was fantastisch: heerlijk dun en knapperig. Precies zoals ik een echte authentieke Italiaanse pizza graag zie. De kippendijen waren heerlijk mals, vol van smaak en leken wel gemarineerd in shoarma-achtige kruiden. Ontzettend lekker. De frisse tomaatjes en basilicum maakten het uiteindelijk helemaal compleet. Genieten! De mooie kleuren van de verschillende ingrediënten maken deze pizza ook nog eens een genot om naar te kijken. Leuk detail is dat er naast een normaal mes, ook een speciale pizzasnijder op tafel komt. Kon ik eindelijk een keer pizza eten zonder al te veel knoeien. Een lunch die dus zeker voor herhaling vatbaar is. Wellicht dat Restaurant Post deze pizza permanent op de menukaart kan zetten?

Lees ook:

Fresh Jazz Agency - Caroline Bijl met het Trio QBOA

Caroline heeft van muziek haar werk gemaakt: ‘Ik ben nu elke dag bezig met mijn passie’

Van boekhouder en boeker tot fotograaf en cameravrouw, social media strateeg en tekstschrijver; Caro...
De Galo de Barcelos - Kip 't Simpel - indebuurt Dordrecht

Caroline at een Portugees pasteitje en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

Meer over Restaurant Post ontdekken?

Restaurant Post restaurants en horeca

Geopend08:00 - 00:00

Johan de Wittstraat 128, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.