Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een bijzondere appelpunt en dat smaakte zo

Door Caroline Bijl 23 februari 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Banketbakkerij Van der Sterre in de Vriesestraat.

Sommige gebakjes behoeven geen introductie. Want laten we eerlijk zijn: wie houdt er op zijn tijd nou niet van een zalig stukje appeltaart? Appeltaart kun je overal ter wereld vinden in vele soorten en maten. De All-American ‘apple pie’ of echte Oud-Hollandse appeltaart zoals oma die vroeger bakte, om maar twee smakelijke voorbeelden te noemen. Of misschien ben je door ‘Heel Holland Bakt’ wel zo geïnspireerd geraakt dat je tegenwoordig appeltaart het liefste zelf bakt. Hoe dan ook, appeltaart is gewoon lekker en af en toe moet je aan die lekkere trek toegeven.

Een goed excuus

Nu moet ik eerlijk toegeven, dat ik zelf als echte foodie zijnde, maar bar weinig serieuze skills heb in het bakken van een echt goede appeltaart. Een goed excuus dus om geregeld ergens anders een appelpuntje te kunnen eten. En natuurlijk als het even kan bij een van de beste bakkerijen in het centrum van Dordrecht: Banketbakkerij Van der Sterre. Waarom ik zo specifiek gecharmeerd ben van hun appeltaart? Nou, dat zal ik je vertellen.

Heerlijke appelpunt van Banketbakkerij Van der Sterre | Foto: Caroline Bijl

Dordtse klassieker

De appeltaart van Van der Sterre is allereerst verkrijgbaar in zowel taartpunten als hele taarten. Wel zo handig als je bijvoorbeeld een feestje hebt. Persoonlijk beschouw ik deze appeltaart-versie als een pure Dordtse klassieker die zowel qua smaak als vorm met kop en schouders boven alle andere appeltaarten uitsteekt. Het is geen dertien-in-een-dozijnappeltaartje. Nee, de bovenste laag van Van der Sterre’s appeltaart maakt voor mij namelijk hét verschil. Deze bestaat uit een relatief grote maar heerlijke laag slagroom besprenkeld met krokante kruimeltjes, die bestaan uit geroosterd gesuikerd amandelschaafsel, oftewel victoriabeslag (zoals we ook gewend zijn op Van der Sterre’s fameuze Appelmarijn). Dit maakt de taart erg bijzonder in mijn optiek. De koekbodem is niet te droog en niet te nat (geen koude kleffe hap dus!). En tussen deze twee lagen wordt de taart mooi opgevuld door smaakvolle stukjes appel en rozijnen, die het geheel gelukkig niet te zoet of te zuur maken. Zowel de smaak als de textuur is gewoon compleet. Met andere woorden, een stukje appeltaart dat je niet snel vergeet. Van zo’n bijzondere delicatesse kun je alleen maar puur genieten! Weet je trouwens dat de slagroomtaart van Van der Sterre ook zo lekker is? Laat me je daar volgende keer over vertellen. Voor nu alvast weer eet smakelijk!


Meer over Banketbakkerij & Konditorei Van der Sterre ontdekken?

Banketbakkerij & Konditorei Van der Sterre bakkers

Gesloten08:30 - 17:30

Vriesestraat 97, Dordrecht

Bekijk meer:bakkers

Meer van Caroline: 

Caroline at een cinnamon roll en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Piacere Italiano

Caroline at onverwachts Italiaanse Pandoro en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

Caroline heeft Kara Age ontdekt en dat smaakte zo!

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

adv.