Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at bij het nieuwe restaurant Boi Gordo en dat verliep zo

Door Caroline Bijl 16 november 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Restaurant Boi Gordo op de Reeweg Oost.

Wat is het toch fijn om gelijkgestemde mensen om je heen te hebben. Houd je van lekker eten en ben je ook vaak in hardlooptenue te vinden? Grote kans dat we dan een leuk gesprek kunnen voeren of wellicht zelfs vrienden kunnen worden. Niets is dus leuker om met een hardloopmaatje een nieuwe veelbelovende culinaire hotspot uit te proberen. Ik moet jullie lezers immers up-to-date houden over de nieuwste lekkernijen binnen de Dordtse ‘culinaire wereld’. Lees je weer even mee?

Dikke Stier

Zoals je weet hoeft lekker eten voor mij niet per definitie altijd duur of super chique te zijn. Ik heb de heerlijkste gerechten ontdekt en gegeten in de meest eenvoudige eethuizen. Daarom was ik dan ook nieuwsgierig naar de dingetjes op de menukaart van take away restaurant Boi Gordo op de Reeweg Oost. Boi Gordo betekent overigens ‘dikke stier’. Het is een nieuw klein maar zeer sfeervol eethuis waar je terecht kunt voor authentiek Braziliaans & Portugees eten. Voordat ik er naartoe ging, had ik de onlinemenukaart al een beetje bestudeerd en er stonden meer dan genoeg lekkere dingen op die ik met mijn loopmaatje wilde uitproberen.

De tekst gaat verder onder de foto

Boi Gordo pasteitjes
Boi Gordo Pasteitjes | Foto: Caroline Bijl

Gerechtje 1

Leg ik normaal gesproken vooral de focus op één enkel gerechtje of snack, bij Boi Gordo is dat bijna onmogelijk. Er staat zoveel lekkers op dit Zuid-Europees/Zuid-Amerikaanse menu dat het zonde is om slechts één snack te proeven. Ik heb dus een kleine concessie gedaan (vind je vast niet erg). Deze keer bestelde ik namelijk twee gerechtjes waar het water me bij voorbaat al van in de mond liep. Om te beginnen een portie heerlijke pasteitjes Boi Gordo. Vier middelgrote pasteitjes gevuld met (pulled) rundvlees, knoflook en ui. Een heerlijk knapperig jasje dat me qua textuur een beetje deed denken aan het buitenkantje van een kaassoufflé: goed knapperig van buiten en heerlijk zacht aan de binnenkant. De vulling was zeer smaakvol door onder meer de malse stukjes rundvlees en het lekkere knoflooksmaakje. Het eerste pasteitje deed je beslist onmiddellijk besluiten om ook het volgende pasteitje met smaak te verorberen. En dan het dipsausje! Een soort mayonaise met knoflook, peterselie en nog wat geheime ingrediënten (die de vriendelijke eigenaresse uiteraard niet wilde prijsgeven). Zo lekker!

De tekst gaat verder onder de foto

Getoaste Baguette Boi Gordo | Foto: Caroline Bijl

Gerechtje 2

Na dit heerlijke ‘voorgerechtje’, kwam de Getoaste Baguette Boi Gordo op tafel. Leuk en hip geserveerd op een houten plankje. Een royaal belegd stokbroodje met champignons, Angus beef, tomaat, mais, huisgemaakte saus (wederom de smaakmaker!) en gebakken uitjes. De combinatie van deze simpele verse ingrediënten maakte deze baguette onweerstaanbaar lekker. Goed gedaan Boi Gordo! Mijn loopmaatje bestelde overigens de variant met kip. Wil je in detail weten hoe deze baguettes smaakten? Ik zou gewoon even langsgaan bij Boi Gordo en al dit lekkers zelf gaan proeven. Daar krijg je geen spijt van!

Lees ook: 

Lekker! Dit zit er nu in het pand naast Slagerij van Nugteren

Houd jij wel van een goed Portugees of Braziliaans gerecht? Dan zit je goed bij Boi Gordo, het nieuw...

Caroline at een customized snack en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

We probeerden de Magic Box van Bakker Bart en dit kregen we

Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Hartstikke zonde....

Meer over Boi Gordo ontdekken?

Boi Gordo bezorgrestaurants

Gesloten12:00 - 22:00

Reeweg Oost 47, Dordrecht

Bekijk meer:bezorgrestaurants

adv.