Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at ‘all you can eat’ en dat verliep zo

Door Caroline Bijl 25 juli 2020

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Restaurant Lotus in Winkelcentrum Sterrenburg.

Ik zeg het maar meteen. Ik ben er eigenlijk geen fan van: restaurants waar je ‘onbeperkt’ kunt eten of, zoals ze het weleens noemen, het ‘all you can eat’ concept. Voor mij staat het vaak synoniem voor ongezelligheid en eten dat mij over het algemeen minder goed smaakt. Maar goed, er zijn uitzonderingen. En ik zal je in alle eerlijkheid vertellen waar ik recentelijk heb genoten van overheerlijk onbeperkt eten.

Voor lekkerbekken zoals ik

Wil ik onbeperkt ergens genieten van een heerlijk diner, dan kies ik voor Restaurant Lotus in winkelcentrum Sterrenburg. Voor lekkerbekken zoals ik is het ‘all you can eat’ concept in dit restaurant namelijk wél een aanrader. Het concept bestaat uit een twee uur durend arrangement van vier rondes, waarbij je per ronde maximaal vijf gerechten kiest per persoon. Naast de ruime keuze aan sushi, is er ook voor de niet-sushi liefhebber (zoals ik) meer dan genoeg te kiezen. Op het menu staan namelijk veel lekkere kip- (en andere vleessoorten), vis- en groenten gerechtjes. Te veel eigenlijk om hier allemaal op te noemen.

De tekst gaat verder onder de foto

All You Can Eat bij Restaurant Lotus | Foto: Caroline Bijl

Dit concept is leuk

En de gerechtjes zijn echt fantastisch! Restaurant Lotus bestaat al sinds mensenheugenis en weet altijd kwaliteit op tafel te zetten. Van een kruidig kippensoepje om mee te beginnen tot heerlijk gegrilde kipspiesjes, knapperig gegrilde zeebaars, vegetarische loempia’s, frisse salades, dumplings, courgettes, reepjes kip met knoflook, Ko Lou Kai, pangsit, gebakken banaantjes en ook nog eens fantastische romige kokospudding als toetje. En niet te vergeten: de zeer smaakvolle nasi en bami! Ik zal ongetwijfeld iets vergeten zijn op te noemen. Maar één ding staat absoluut vast voor mij: dit ‘all you can eat’ concept is leuk, smaakvol en zeker het proberen waard als je van de Chinees-Indische keuken houdt.

De tekst gaat verder onder de foto

Kokospudding (en gebakken banaan) als toetje | Foto: Caroline Bijl

Maatregelen

Verder wil ik Restaurant Lotus complimenteren met de manier waarop zij omgaan met de coronaregels. Het restaurant is dusdanig ingericht dat er voldoende ruimte is tussen de verschillende tafels/groepen en het toch gezellig tafelen blijft. Het bedienend personeel is bijzonder vriendelijk, zelfs met mondkapje op en houdt zich bij het uitserveren netjes aan de 1,5 meter afstand. Deze manier van werken heb ik nog niet eerder gezien ondanks dat ik de laatste tijd voorzichtig hier en daar een horecagelegenheid heb bezocht. Dus super gedaan Restaurant Lotus!

Bekijk ook:

We haalden een tussendoortje bij de nieuwe Lunchroom Helena en dit kozen we

Op een zonovergoten woensdagochtend zitten we weer voor het eerst na lange tijd op het kantoor van i...
Grieks Mediterraans Restaurant Ammos - indebuurt.nl

Caroline at een pita kip en zo beviel dat

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Daantje Food & Drinks Nieuwstraat

Indebuurt had een lunchdate bij Daantje en dit ontdekten we

Wat doe je als je op kantoor niet kunt vergaderen, omdat je van verschillende redacties bent? Dan zo...

Meer over Chinees Japans restaurant Lotus ontdekken?

Chinees Japans restaurant Lotus chinese restaurants

Geopend16:00 - 21:30

P.A. de Kokplein 172, Dordrecht

Bekijk meer:chinese restaurants

adv.