Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten bij restaurant Boekmans in Stadspolders: wij deden het en dat beviel ons zo

Door Caty Groen 14 juli 2018

Ze hebben een lunchkaart die op zich al een hoofdstuk uit een boek kan beslaan. Eten bij Grand Café Restaurant Boekmans betekent eerst: lezen. Alleen al op de lunchkaart staan namelijk niet minder dan 25 gerechten. De twijfel slaat enorm toe, want maak uit zo’n lijst maar eens even snel een keuze. We vragen nog net niet aan de serveerster of we de menukaart ook als luisterboek kunnen krijgen.

Grand Café Restaurant Boekmans zit niet bepaald ‘in de loop’. Althans, als je in de wijk Stadspolders woont kun je er natuurlijk neerploffen als je er toch langskomt, maar andere gasten maken een bewuste keuze als ze naar dit restaurant gaan. De grote zaak is ideaal voor groepen en je kunt er ook gemakkelijk een snelle zakenafspraak maken, want het pand is aan weerszijden gezegend met parkeerplaatsen. Binnen ademt Boekmans boeken. Je ziet ze overal, in het raamkozijn, in boekenkasten, als menukaart en zelfs boven je hoofd. Leuk!

De tekst gaat onder de foto verder.

Foto: Caty Groen

Klup kip en Tuna

De bediening is snel, accuraat en vriendelijk. We bestellen een ‘Klup kip’ en een ‘Tuna’ die dan ook in no-time op tafel komen. De Klup kip ziet er smakelijk uit. Op een plank komt een flatgebouw van geroosterde boterhammen met daartussen kip, sla, tomaat, komkommer, uitgebakken spekreepjes, peperknoflookmayonaise en een gebakken ei. Heerlijk!

Een klein dingetje

Over die Tuna hebben we een klein dingetje op te merken. Het is niet zeker of we het die dag toevallig even niet troffen, maar de tonijnsalade was wel erg zuinig op de baguette gesmeerd. Zo zuinig dat we niet goed konden proeven hoe ‘huisgemaakt’ het was, want dat beloofde de menukaart. Op het bord lag een baguette die dicht in de buurt kwam van het formaat honkbalknuppel. Het opengesneden brood lag vol sla met wat dressing, tomaat en dikgesneden schijven komkommer. Als je de baguette ontdeed van zijn groene jas, ontdekte je dat de tonijnsalade op het brood was gesmeerd zoals je er royaal boter op zou smeren. Dat mocht voor die €7,75 best wel wat guller zijn.

De tekst gaat onder de foto verder.

Foto: Caty Groen

Korter en dikker

We hadden het niet erg gevonden als het brood een kwart korter was geweest en de tonijnsalade er dikker op had gezeten. Nee, dan de overbuurvrouw. Die had voor twee euro meer een Klup kip waar we een beetje afgunstig van werden. Maar we mopperen niet, hoor. Het smaakte allemaal prima, de ambiance was leuk, het gezelschap fijn en de bediening oké dus hé, waar hebben we het over. Goed, het hoofdstuk Tuna hadden we snel uit, maar het was best een leuk boek.


Meer over Restaurant Grandcafé Boekmans ontdekken?

Restaurant Grandcafé Boekmans cafés

Gesloten11:00 - 01:00

Dudokplein 210, Dordrecht

Bekijk meer:cafés

Meer over

Eten & drinken

adv.