Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eetcafé Waterlust aan de Badweg: nieuwe eigenaar, nieuw terras en zo smaakte het daar

Door Caty Groen 7 april 2018

We hoorden dat eetcafé Waterlust een nieuwe eigenaar heeft, dus daar moesten we nu echt eens gaan eten. Dat was er bij de oude eigenaar namelijk nooit van gekomen. Er is dus geen vergelijkingsmateriaal, wel een schat aan nieuwe indrukken. 

We vroegen ons af waarom gaan we niet vaker een hapje buiten de deur eten. En dan bedoelen we écht wat verder buiten de deur. Dus niet op de bekende plekken in het centrum van Dordrecht, maar ook eens aan de rand van ons eiland. En dus: op naar eetcafé Waterlust. De zaak zit aan de rand van de Tweede Jachthaven, die in verbinding staat met het Wantij. Je rijdt langs het Wantijbad het pad op en in plaats van rechtsaf naar het Wantijpaviljoen te gaan, zie je het aan je linkerkant liggen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Eetcafé Waterlust
Foto: Caty Groen

Een nieuw terras

Je bent in vakantiesferen zo tussen de boten. Als je de loopplank oploopt, passeer je hun spiksplinternieuw terrasje. Ze hadden er juist die dag hun terrasvergunning voor ontvangen. Het was nu nog te kil om er neer te ploffen, maar we knopen het wel in ons achterhoofd, want daar zit je perfect op een zwoele zomeravond.

De tekst gaat onder de foto verder.

Eetcafé Waterlust
Foto: Caty Groen

In de verte de Maasstraat

Binnen is het niet groot, maar het heeft de ongedwongen uitstraling van een bruincafé. Het uitzicht is wel groot, want je kijkt zo de jachthaven in met in de verte de Maasstraat. Af en toe is er de lichte deining van een jacht en onder het restaurantraam dobberen waterkippen en futen voorbij. Nou ja mensen, de Loosdrechtse Plassen is er niets bij.

Eetcafé Waterlust
Foto: Caty Groen

Er zit niets anders op

Als voorgerecht koos Tafelgenoot een garnalencocktail met whiskysaus. Er kwam een klein glaasje garnaaltjes op tafel met grote excuses. Het waren helaas de laatste garnalen, maar we kregen ze gratis en we kregen ook een grote mand warm brood en smeersels. Die hoorden bij de excuses en diende als goedmaker en was ook gratis. Die laatste garnaaltjes smaakten naar meer, maar helaas was er niet meer. Vooral de whiskysaus met echte whisky was verrukkelijk. Tafelgenoot moest zich bedwingen om niet het glaasje schoon te likken. Er zit niets anders op: we moeten een keer terugkomen.

Dat gold ook voor de perfect gebakken forel met amandelen en de spareribs die specialiteit van de week waren. De serveerster vroeg hoe we de spareribs wilden: naturel, pittig of zoet geroosterd met honing. Keuzes, keuzes. Het werd het laatste.

Foto: stockfoto

Weer op de fiets

Er kwam een lengte rib op tafel die deed denken aan Fred Flinstone bij de Drive-in. Maar zo oneindig lekker en geserveerd met twee sausjes, salade en friet. Je kon trouwens ook kiezen voor een andere aardappelgarnering. Op ieder bord lag ook nog een verrassend lekker struikje witlof met ham en kaas uit de oven. Toen we voldaan en wel weer op de fiets stapten wisten we dat we niet alleen voor die garnalencocktail nog een keer terug willen.


Meer over Eetcafé Waterlust ontdekken?

Eetcafé Waterlust eetcafés

Geopend16:00 - 22:00

Badweg 20, Dordrecht

Bekijk meer:eetcafés

Meer over

Eten & drinken

adv.