Dordtse jaarwisseling: hier heb je het mooiste uitzicht op vuurwerk (en geniet je van een Sylvester Menu)

Aangeboden door Restaurant Het Bolwerck 26 december 2017

De locatie van restaurant Het Bolwerck ademt een en al sfeer. De Boomstraat is namelijk zo ongeveer het oudste stukje Dordrecht dat er is. Aan de voorkant van het restaurant is de historische Boombrug in de buurt en aan achterkant heb je dat onvergetelijke uitzicht over het drierievierenpunt. En binnen gebeuren er allemaal leuke dingen.

Eigenaar van restaurant Het Bolwerck Dennis van der Salm voelt zich bevoorrecht. Vanaf 2014 zwaait hij de scepter in een pand waar al meer dan honderd jaar horeca is gevestigd. “We zitten hier op een geweldige locatie”, zegt Dennis. “Zowel in de zomer op ons terras als in de winter in het restaurant genieten gasten hier van wat er op hun bord komt.”

(De tekst gaat onder de foto verder)bolwerck

Een rol voor de rivier

Het unieke uitzicht over de rivier speelt vaak een rol bij evenementen. Dennis noemt als voorbeeld Dordt in Stoom. “We zitten met Het Bolwerck in het hart van het gebeuren. De organisatie slaat altijd hier zijn tenten op met een centrale post. Ook met oud en nieuw is ons restaurant natuurlijk een geweldige plek. Je hebt vanaf hier namelijk een prachtig uitzicht als het vuurwerk losbarst.”

(De tekst gaat onder de foto verder)
het bolwerck
Restaurant het Het Bolwerck grenst aan de rivier. Dat kan soms heel gemakkelijk zijn. Foto’s: Facebook Het Bolwerck

Nog meer leuks

Er is nog meer leuks te vertellen over dit restaurant aan de rivier. Ze werken namelijk ook samen met Imbarcazione Barone, het watertaxibedrijf dat ook rondvaarten en arrangementen verzorgt. Vaak maken de boten een tussenstop bij Het Bolwerck. Dennis vertelt: “Stadshistoricus Jaap Bouman verzorgt met zijn zalmschouw rondvaarten en stopt hier langszij. Wij leveren dan erwtensoep, waarna Jaap weer verder vaart. Dat vinden de mensen geweldig en wij hebben er ook altijd lol in om die pan langs de kade aan boord te laten zakken.”

Drukke december

De maand december is een drukke periode voor Het Bolwerck. Zo is het Sylvester Menu op oudejaarsavond niet meer weg te denken. “Op zo’n avond raken gasten die elkaar niet kennen, vaak met elkaar aan de praat en hebben een heel gezellig oud en nieuw”, weet Dennis. “We beginnen op 31 december om 21.00 uur met een Rutte Blackberry Royal als welkomstdrankje. Daarna volgt een amuse van gerookte eendenborst met geraspte balsamico. Het koude voorgerecht is een taartje van gedroogde en gezouten Cecina ham uit de Leon, gevuld met appel, geitenkaas en walnoten. Het warme voorgerecht is een bisque van oosterscheldekreeft en noordzeegarnaaltjes. Dan is er een spoom van yoghurtijs met prosecco, wodka en grenadine. Het hoofdgerecht bestaat uit bavet van Palmesteyn rund met een Jägermeistersaus en bospaddenstoelen. Als nagerecht is er een bol van Braziliaanse pure chocolade, gevuld met witte en pure chocolademousse, een brownie en een frambozensaus. We sluiten af met Dordtse koffie met Augustijnenabdijlikeur en friandises.”

Als je met dergelijke diners geen vrienden maakt, dan weten wij het ook niet meer. O ja, wil je genieten van Syvester Menu, dan moet je heel snel zijn, want er zijn nog maar een paar tafeltjes vrij.

Restaurant Het Bolwerck bars

Nu open12:00 - 22:00

Boomstraat 27, Dordrecht

Bekijk meer:bars