Dit schaft de (stamp)pot elke woensdag bij Visser’s

Aangeboden door Visser’s poffertjes 23 januari 2019

Wie denkt dat het na de feestdagen gedaan is met gezellige maaltijden, kent zeker nog niet de stamppotavonden bij Visser’s. Daar is het namelijk elke woensdagavond ouderwets gezellig. Verse stamppotten, oude én nieuwe vrienden en een kleine prijs zijn de succesvolle ingrediënten van de vaste prik (en prak). 

Gezellig druk

Dennis van Buuren zit bomvol goede ideeën voor zijn Visser’s Poffertjes. We zullen het straks hebben over zo’n goede ingeving van de ondernemer. Maar eerst even terug naar die stamppotavonden van Visser’s, want die zijn gezellig druk voor een woensdagavond in horecaland.

“Ik zocht echt een goede invulling voor de avond die meestal erg rustig is”, vertelt Dennis. “Natuurlijk wilde ik blijven binnen ons Hollandse en betaalbare concept. Na een korte brainstorm kwamen we uit bij een stamppotavond, die perfect past bij onze poffertjessalon.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Visser's Poffertjes - Stamppotavond - indebuurt Dordrecht
Foto: Visser’s Poffertjes

Out of the box stamppotten

Ouderwets gezellig zijn ze wel, die stamppotavonden, maar Dennis steekt de maaltijden graag in een nieuw jasje. “Mijn vriendin komt soms met out of the box-ideetjes, zoals een pompoenstamppot met chili, of een spinaziestamppot met kip. Ook klassiekers komen voorbij. Liefhebbers van de welbekende boerenkoolstamppot of zuurkoolstamppot komen in de winter bijvoorbeeld aan hun culinaire trekken. We wisselen het graag af.”

Vaste gasten

Wat ook wisselend is, is het publiek. “Het is zo tof om te zien dat we zulke verschillende gasten hebben. Ouders met jonge kinderen bijvoorbeeld, die weten dat een stamppot er wel in gaat bij die kleintjes. De overbuurman die aan het verbouwen is, weet dat hij elke week bij ons een gezonde en lekkere maaltijd eet tegen de eerlijke prijs van zeveneneenhalve euro inclusief toetje. Of neem nou bijvoorbeeld buurvrouw Nel van negentig. Ze komt niet alleen voor onze poffertjes, maar ook onze wekelijkse stamppotavonden.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Visser's Poffertjes buurthuis - indebuurt Dordrecht
Foto: Facebook Visser’s Poffertjes

Buurthuis

Over de buurtfunctie van Visser’s Poffertjes hoeven we dus niets meer uit te leggen. Maar het zijn niet alleen bekenden die elkaar treffen in het restaurant aan de Groenmarkt. “Wat ik zo mooi vind, is dat we hier ook gasten hebben die alleen komen. Dat kan zijn omdat ze geen partner hebben, of omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen. Daarvoor hebben we onze aanschuiftafel ingericht. Juist diegenen die weinig contact met anderen hebben, kunnen hier gezellig komen eten.”

Hé pannenkoek!

Heb je de woensdagavond al omcirkeld in je agenda, leg je weekplanner dan nog even niet weg. Op dinsdag staan er namelijk pannenkoeken op het menu. “We merken bij onze klanten dat ze het fijn vinden om vastigheid te hebben. In december experimenteerden we met pannenkoeken in plaats van stamppot op woensdag, en dat is goed bevallen. Daarom introduceren we op dinsdag onze pannenkoekdag.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Pannenkoekdag Visser's Poffertjes - indebuurt Dordrecht
Foto: Visser’s Poffertjes

“Voor acht euro vijftig eet je zoveel pannenkoeken als je maar wilt, met spek, kaas, suiker of stroop.” En dan bedoelen we ook echt zo veel als je maar kunt eten. “Natuurlijk vinden we het wel fijn als je van tevoren een tafeltje reserveert”, voegt hij eraan toe.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visser’s poffertjes Meer over Visser’s poffertjes ontdekken?

Visser’s poffertjes koffiebars

Nu open12:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Groenmarkt 9, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

Lees meer:

Visser's Poffertjes - De beste koffie in Dordrecht in een café - Noortje - indebuurt Dordrecht.jpg

Bij Visser’s weten ze hoe je écht lekkere koffie maakt

Niets dan lovende woorden kreeg Visser's Poffertjes over hun koffie. In de Misset Koffie Top 100 beh...
Visser's Poffertjes - indebuurt Dordrecht

Caroline at poffertjes en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

adv.