Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom Karin Stam meer vrouwen achter de BBQ wil

Aangeboden door Stam Hoveniers 2 juli 2019

Waarom hebben we bij BBQ’en toch vaak het beeld van een man achter de buitengrill? Dat is een beeld dat Karin Stam van Stam Hoveniers graag omgooit. Ze geeft een hartstochtelijk betoog waarom het recht van de vrouw niet alleen het spreekwoordelijke aanrecht is, maar ook de barbecue: “Ik wil de stereotypes doorbreken.” 

Hartje winter BBQ’en

“Barbecueën is al lang niet meer het domein van mannen. Bij ons thuis ben ik juist degene die de barbecue aansteekt. Met kerst bijvoorbeeld, toen lag er een T-bone steak op. Wat ik zo leuk vind van barbecueën anno nu is dat mensen verder durven te kijken dan de standaard worstjes. Ze zien het meer als buiten koken en je kunt er ook werkelijk van alles mee, van grillen tot hem gebruiken als oven. Het is mijn missie om meer vrouwen achter de barbecue te krijgen.”

‘Weg met aanmaakblokjes, stress en snelstarters’

En langzaam aan lukt dat ook. “Doordat de barbecue meer wordt gezien als een buitenkeuken en we ook meer complete buitenkeukens aanbieden, zie ik ook dat vrouwen meer interesse hebben in barbecues. Tegenwoordig zijn ze ook makkelijker aan te doen met bijvoorbeeld de one minute lighter. Met goede briketten heb je geen aanmaakblokjes nodig en ontbrandt de grill sneller. Weg met aanmaakblokjes, stress en snelstarters dus.”

Het interview gaat verder onder de foto.

BBQ vrouwen Stam Hoveniers - indebuurt Dordrecht
Een chef aan het werk tijdens een BBQ-demonstratie van Stam Hoveniers | Foto: Stam Hoveniers

Van voorgerecht tot dessert

“Je krijgt de barbecue zo aan en binnen een half uur tot drie kwartier staat het eten op tafel.” Gevraagd naar haar favoriete gerechten van de BBQ antwoordt ze: “De barbecue is zo veelzijdig. Zelf maak ik graag gevulde eieren, bavette, paprika gevuld met feta of rib eye. Van voorgerecht tot het dessert: alles kun je bereiden op een goede barbecue.”

Haal eruit wat erin zit erop ligt

Wil je weten hoe je meer uit je barbecue kunt halen? Een aantal keer per jaar organiseert Stam Hoveniers een masterclass barbecue. Op 12 september leer je alles over schaal- en schelpdieren en op 12 december leer je om net als Karin je kerstdiner op een BBQ klaar te maken.


Meer over Stam Hoveniers ontdekken?

Stam Hoveniers hoveniers

Op aanvraag

Calandstraat 29, Dordrecht

Bekijk meer:hoveniers

Lees meer over Stam Hoveniers:

4 Seasons Capitol buitenmeubels - Stam Hoveniers - indebuurt Dordrecht

Hallo voorjaar! Zo maak je je tuin klaar voor het mooie weer

Stam Hoveniers start het voorjaar van 2019 in stijl: door middel van bijzondere samenwerkingen met 4...

adv.