Dit is waarom je moet haasten voor het Rutte Menu bij Het Bolwerck

Aangeboden door Restaurant Het Bolwerck 15 oktober 2018

Bij restaurant Het Bolwerck gonst het zo ongeveer het hele jaar van de activiteiten. En als het om succesnummers gaat, dan doen ze die gewoon nog eens dunnetjes over. Neem nou het Rutte Menu. 

Dennis van der Salm is een chef die graag culinair samenwerkt op lokaal niveau. Zo kun je bij Het Bolwerck genieten van een bioscoop-menu in samenwerking met Kinepolis, is er een jaarlijkse culinaire avond met het Dordtsch Heerengenootschap der Malt Whisky en organiseert hij samen met de Dordtse distilleerderij Rutte een Rutte Menu.

De tekst gaat verder onder de foto.

Het Bolwerck Dordrecht - Rutte Menu - indebuurt Dordrecht

Rutte staat centraal

“Vorig jaar hielden we voor het eerst een avond waarbij de gins, jenevers en likeuren van Rutte centraal stonden in een menu met meerdere gangen”, vertelt Dennis. “Het werd een groot succes en veel gasten vroegen om nog een keer zo’n avond te organiseren. Een mooier compliment konden we natuurlijk niet krijgen en wie weet is dit wel het begin van een nieuwe Dordtse culinaire traditie.”

Een delicate smaak

Koken met het assortiment dat Rutte biedt is niet eenvoudig, weet Dennis. “Het is niet zomaar een kwestie van een jus afblussen met een scheutje alcohol. We beginnen al ver van tevoren met het proeven van verschillende drankjes en overleggen dan bij welke producten dat zou passen. Er zijn likeuren bij met een delicate smaak. Het is een uitdaging om tijdens het koken die smaak niet verloren te laten gaan. Dus experimenteren we net zo lang tot Rutte Distillateurs en wij als Het Bolwerck-team tevreden zijn.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Restaurant Het Bolwerck Dordrecht - Rutte Menu - indebuurt Dordrecht

Prachtig vertellen

Het Rutte Menu van dit jaar lijkt totaal niet op dat van vorig jaar. Er zijn nieuwe dranken die worden verwerkt in een nieuw wilddiner van acht gangen. Zo kun je genieten van een warm aperitief en een amuse. Er is een tussengerecht van stoverij van haas met spekjes en Barrel Aged Genever. Het hoofdgerecht bestaat uit rosé gebakken kangaroebiefstuk met in Ceylon kaneellikeur gestoofde peertjes, aardappelpuree en kweepeerlikeur. Het diner is veel uitgebreider dan we hier opnoemen, want we hebben het nog niet eens gehad over dat plankje met lekkere kazen van kaasboerderij De Stolpe, het spectaculair lekkere dessert en de koffie met friandises om het geheel in stijl af te sluiten.
Jeanet van Rutte Distillateurs legt bij iedere gang uit welke drank er is gebruikt en kan ook prachtig vertellen over de geschiedenis ervan. Rutte Distillateurs bestaat immers al sinds 1872.

Eenmaal-per-jaar-diner

Het Rutte Menu wordt gehouden op zondagavond 28 oktober. Wil je dit eenmaal-per-jaar-Ruttediner bij restaurant Het Bolwerck niet missen, geef je dan snel op want je moet wel reserveren. De belangstelling is groot, dus wij zeggen: gelijk maar even doen.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Het Bolwerck Meer over Restaurant Het Bolwerck ontdekken?

Restaurant Het Bolwerck

bars

Nu gesloten12:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Boomstraat 27, Dordrecht

Bekijk meer:bars

adv.