Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een oliebol en dit vond ze ervan

Door Caroline Bijl 28 november 2020

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Oliebollenkraam Monique aan de Merwedestraat.

“Het is echt een dingetje hè, voor jullie Nederlanders“, zei een vriendin in Engeland eens tegen me. Ze doelde op mijn relaas over onze oliebollentraditie en de vele testen waar wij onze oliebollenbakkers aan onderwerpen. En gelijk had ze, want elk jaar zijn we weer bijzonder kritisch op onze oliebol. Een goede smaakvolle oliebol bakken is namelijk nog best een kunst. Inmiddels zijn ze alweer een tijdje volop te verkrijgen in Dordrecht. Dus wachten tot oud en nieuw hoeft allang niet meer. Ik zal je vertellen waar ik tegenwoordig mijn oliebollen haal.

Een groenvinkje

Wat de oliebollen betreft ben ik dus ook een ‘echte’ Nederlander. Ik kan urenlang keuvelen en discussiëren over een oliebol. Is ‘tie te groot, te klein, te droog of juist te kleffig? Enfin, je kent het wel. Toch heb ik inmiddels een geweldige oliebollenkraam gevonden die achter alle kenmerken van een goede oliebol een groenvinkje mag plaatsen. En dat is Oliebollenkraam Monique aan de Merwedestraat op de Staart, op het parkeerterrein van de Jumbo en de Aldi.

Nu ook zelfs aan de krentenbol

Ik ben vooral liefhebber van de naturel oliebol, in de volksmond ook wel de ‘blinde vink’ genoemd. Echter heeft Oliebollenkraam Monique me sinds kort ook aan de oliebol met krenten gekregen. En dat is bijzonder, kan ik je vertellen. Dit heeft namelijk nog geen enkele oliebollenkraam voor elkaar gekregen.

De tekst gaat door onder de foto.

Oliebol van Oliebollenkraam Monique in Dordrecht | Indebuurtdordrecht
Oliebol van Oliebollenkraam Monique in Dordrecht | Foto: Caroline Bijl

Precies zoals ik een oliebol wil hebben

De ‘krentenbol’ van Monique is dan ook een zeer smaakvolle bol. Precies zoals ik het graag zie. Het heeft een mooie bruine kleur, een heerlijk knapperig ‘jasje’ van buiten, is hartig van smaak en wat zoetig te gelijk en ook het deeg is prima in orde. Dus niet te droog en ook zeker niet te vet. Er zitten genoeg krentjes in de bol, goed verdeeld en keurig in balans qua smaak. Op deze oliebol valt dan ook niets aan te merken. Heerlijk! Vanzelfsprekend is hij op z’n zaligst als ‘tie nog een beetje warm is. En uiteraard mag de poedersuiker niet ontbreken. Dus kun je net als ik niet wachten tot oud en nieuw? Gewoon even langsgaan bij Oliebollenkraam Monique, zou ik zeggen. Alvast eet smakelijk!

Lees ook:

Ron's gebakkraam

Caroline at een speciale appelflap en dat verliep zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Ingrid Borsje E-Scentuals webshop verzorgingsproducten parfum huisparfum Wijnstraat De Vier Winden Dordrecht

Is 2020 een topjaar voor jou? Dan horen we graag van je!

Zoek je op Google Afbeeldingen naar '2020 meme' dan vind je allerlei plaatjes die hetzelfde bevestig...
Broodjeszaak Caïro

Nieuw: deze Dordtse restaurants bezorgen sinds kort ook bij jou thuis

De horeca is dicht, maar we hoeven de Dordtse restaurants niet te missen! Op Thuisbezorgd.nl vind je...

adv.