Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een héle grote pannenkoek en dat zag er zo uit

Door Caroline Bijl 20 juli 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Pim’s Poffertjes en Pannenkoekenhuis in de Nieuwstraat.

Als vriend of vriendin van mij ontkom je er niet aan: je eten delen met deze foodie hier. En zeker niet als deze lekkerbek ook nog eens jarig is geweest. Het verlate verjaardagscadeautje is dus een open deur: “Zullen we voor je verjaardag dan nog een lunchje doen? Bijvoorbeeld bij Pim’s?” Ik had er stiekem al op gehoopt. En ondanks dat mijn verjaardag alweer een tijdje geleden was, smaakte deze lunch er zeker niet minder om. Ik zal je vertellen waarom.

Nee, geen poffertjes

Ik ben dus bij Pim’s Poffertjes en Pannenkoekenhuis geweest in de Nieuwstraat. En nee, ondanks dat ik de poffers van Pim echt ontzettend lekker vind, heb ik me niet laten verleiden een portie poffertjes te bestellen. Het was namelijk zaterdagmiddag en ’s ochtends ben ik een fanatieke hardloper bij de atletiekvereniging. Je wilt de voordelen van zo’n work-out natuurlijk niet meteen helemaal tenietdoen. Dus dan maar een ‘voedzame’ pannenkoek om de koolhydraten aan te vullen. Superidee, toch? Een echte hardloperslunch. En wat voor een!

Genoeg keuze

Bij Pim is er alleen al aan pannenkoeken genoeg te kiezen op de menukaart. De authentieke pannenkoek met boter, suiker, stroop of appel en kaneel. Maar ook hartiger varianten als de pannenkoek met spek en kaas, kipragout of salami zijn te vinden op de menukaart. En je kunt kiezen tussen medium of groot. Tja, dat was wel even een dingetje. Ik had hard getraind en was dus best wel met een stevige trek in het restaurant gearriveerd.

Caroline at een héle grote pannenkoek bij Pim's Poffertjes en Pannenkoekhuis
Een héle grote pannenkoek bij Pim | Foto: Caroline Bijl

Deze pannenkoek was HUGE

Dus ik bestelde in volle overtuiging een GROTE pannenkoek met appel en kaas. Deze topping-combinatie staat overigens niet standaard op de kaart, maar daar doet Pim helemaal niet moeilijk over. Fijn dus dat je naar eigen inzicht zoet en hartig kunt combineren. Ik had me verder niet gerealiseerd dat een ‘grote’ pannenkoek een diameter van 36 centimeter zou hebben. Ja, pak er maar even een meetlat bij om dit op je in te laten werken…. Met andere woorden: deze pannenkoek was echt huge! Maar wat was ‘tie lekker! Gewoon zoals een ouderwetse Hollandse pannenkoek hoort te smaken. Goed gaar en qua dikte precies goed: niet te dik en niet te dun. De schijfjes appel waren rijkelijk aanwezig: lekker fris van smaak en gelukkig niet te zacht. De kaastopping was verder prima in orde. Gewoon een heerlijke pannenkoek, die ik ondanks zijn enorme grootte, in zijn geheel heb weten te verorberen! Prima gedaan Pim, je bent en blijft een topper!

Lees ook: 

CUCU Foodbar Dordrecht

Caroline at in de nieuwe lunchroom CUCU Foodbar en dat ging zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Zusjes Dordrecht

Caroline at een Vegan Tosti en dat smaakte zo

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
La Venezia

Caroline at een cheesecake aardbeien ijsje en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...

Meer over Pim’s Poffertjes & Pannekoekenhuis ontdekken?

Pim’s Poffertjes & Pannekoekenhuis lunch

Gesloten12:00 - 20:30

Nieuwstraat 19, Dordrecht

Bekijk meer:lunch

adv.